Jakovčić vozio pijan, oduzeli mu vozačku: ‘Običan sam Istrijan, volim malvaziju i teran!‘

Extra

Bivši istarski župan i europarlamentarac Ivan Jakovčić izgubio je vozačku dozvolu zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Bilo je to prije otprilike sedam dana kada je policiji na alkotestu napuhao 1,6 promila, a dozvoljeno je 0.5 promila alkohola u krvi. Ta je vijest odjeknula među novinarima kada ga je za to javno putem Facebooka pitao novinar Hrvatske radiotelevizije Dražen Majić.

– Obzirom da ne odgovarate na telefonske pozive i sms poruke postavljam vam novinarsko pitanje putem društvene mreže na kojoj ste u posljednje vrijeme aktivni. Je li točno da ste nedavno zaustavljeni u alkoholiziranom stanju te da vam je pritom izmjereno 1,9 promila, a onda zbog toga oduzeta vozačka dozvola. Molim komentar i IDS -a, poručio je Majić. Jutarnjem listu tada je kratko putem sms-a poručio da neće davati izjave i da neće komentirati tu objavu te da se zahvaljuje na interesu.

– Ja sam samo običan umirovljenik, ali u dobroj formi, poručio je kratko. U IDS-u su potom tvrdili da o tome ne znaju ništa, a i da se to dogodilo, svatko pod utjecajem alkohola u vožnji mora snositi posljedice.

– O navodima koje spominjete nemamo nikakve informacije. Ovo nam je prvi glas i stoga ne možemo komentirati konkretan slučaj. Vožnja pod utjecajem alkohola nema opravdavanja i svi oni koji su zatečeni u takvom prekršaju trebaju snositi posljedice predviđene zakonom, poručili su u IDS-u koji ove subote bira novo čelništvo stranke.

Ni u Policijskoj upravi Istarskoj nisu mogli potvrditi je li ta informacija točna zbog zaštite osobnih podataka.

I sve to ne bi bilo toliko interesantno, da nakon toga Jakovčić jasno i glasno nije kazao lokalnom listu Glasu Istre da je sve to istina. Kazao im je “običan Istrijan koji voli našu malvaziju, a voli i teran”.

– To znaju svi oni koji me poznaju, kao što znaju i da uz dobro društvo i dobar zalogaj, uvijek u normalnim granicama, znam i volim i uživati u njima. Potvrđujem da je bila jedna takva večer i da sam bio u najdražem društvu u kojem se pilo jedno i drugo vino i zabavljalo, kao i da sam nakon toga napravio veliku grešku što sam u takvom stanju sjeo za volan. Kako se radilo o vrlo maloj udaljenosti odlučio sam odvesti sam do Rovinja, međutim očito sam vozio presporo pa me na tom putu zaustavila policija. Istina je da sam napuhao više od dozvoljenoga – priznao je Jakovčić Glasu Istre.

Pojasnio je lokalnim novinama i da je prometna policija svoj posao odradila izuzetno korektno i profesionalno, te da je platio odmah kaznu.

– Izrečenu kaznu sam platio odmah narednog jutra, te sam trenutno bez vozačke dozvole i svjestan da svatko tko napravi takvu pogrešku mora snositi posljedice. Žao mi je što se to dogodilo, ali upravo zato što sam kriv znam da trebam i odgovarati, kao i svatko drugi. Dežurni moralizatori mogu oko toga ispredati kojekakve svoje priče i teorije zavjere, a ja se nadam da me neće previše osuđivati naši Istrijani koji uglavnom vole ono što i ja volim. Ja sam iz ove situacije definitivno naučio dvije stvari. Prvu, kada si u najdražem društvu nastavi se zabavljati i nemoj popuštati, te drugu, kad se to druženje konačno privede kraju, nemoj nikad sjedati sam za volan, već uvijek za prijevoz doma pozovi taxi ili prijatelja, poručio je bivši župan koji je ipak na kraju odlučio priznati događaj.

Objava Jakovčić vozio pijan, oduzeli mu vozačku: ‘Običan sam Istrijan, volim malvaziju i teran!‘ pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.