KREĆU KONTROLE: Policija će ulaziti u shopping centre, kafiće, javni prijevoz…

Extra

U posljednja 24 sata zabilježeno je 4.154 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 22.382. Među njima je 1.231 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 160 pacijenta. Preminulo je 26 osoba. Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović najavio je strože kontrole pridržavanja epidemioloških mjera.

“Primjećuje se trend opuštanja u društvu i zato će se ići na pojačano provjera i nadzor postojećih mjera. U tome će sudjelovati policija, posebno govorimo o nadzoru javnog prometa i ugostiteljskih objekata.

Kontrolirat će se i trgovački centri. Ravnateljstvo Civilne zaštite kontrolirat će javna okupljanja, trgovačke centre i ostala okupljanja. Prevenirat će se ilegalna okupljanja i pravne osobe koje kontinuirano krše mjere Stožera”, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

Plenković je na sjednici rekao, “danas smo prešli 56 posto odrasle populacije cijepljene prvom dozom. I ovaj put još jednom pozivam sve naše sugrađane da se cijepe, one koji su primili dvije doze da prime i treću, one koji se nisu cijepili, da se cijepe”.

Od 1000 hospitaliziranih u tjedan dana čak 75 posto nije bilo cijepljeno, rekao je Plenković, dodavši da je i među umrlim osobama ogroman postotak necijepljenih.

Još indikativniji podatak je da je od ljudi koji su preminuli u dobi između 40. i 59. godine, dakle od 15 preminulih samo jedna osoba je bila cijepljena. To je ozbiljan podatak, svatko tko je razuman mora vidjeti da je cijepljenje najbolji način da se zaštite. Zato molim sve da se cijepe, rekao je.

Objava KREĆU KONTROLE: Policija će ulaziti u shopping centre, kafiće, javni prijevoz… pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.