LEGENDARNI KAPETAN ENTERPRISEA IZ “ZVJEZDANIH STAZA” S 90 GODINA PRVI PUT STVARNO U SVEMIRU!

Extra

William Shatner, legendarni glumac kojeg znamo ponajviše kao kapetana Jamesa Tiberiusa Kirka iz originalne serije “Zvjezdanih staza” iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, ali i četiri filma iz franšize, postao je najstarija osoba koja je ikada putovala u svemir. Zahvaljujući pozivu Jeffa Bezosa i Blue Origina slavni glumac je s ostatkom posade uživao u četiri minute bestežinskog stanja tijekom 11-minutnog suborbitalnog svemirskog putovanja.

– Jedina stvar koja ima veze s mojim godinama i može biti prepreka je ako imate artritis teško ćete ulaziti i izlaziti iz sjedala u ovom vozilu – rekao je nedavno Shatner novinarima. S njim su danas u svemir otputovali i Chris Boshuizen, suosnivač Planet Labsa i bivši inženjer NASA-e inženjer, Glen de Vries iz francuske softverske tvrtke Dassault Systèmes, i Audrey Powers, potpredsjednica misije i operacije letenja Blue Origina. Na let su trebali u originalu krenuti u ponedjeljak, ali jak vjetar im je poremetio planove i sve je bilo odgođeno.

– Postoji ta mistika boravka u svemiru kada ste u bestežinskom stanju i tako blizu zvijezdama. Mislim da će me oduševiti pogled na svemir. Želim pogledati tu kuglu i cijeniti njezinu ljepotu – rekao je 90-godišnji glumac prije leta.

– Svatko na svijetu bi trebao vidjeti tu ljepotu, ovo se razlikuje od svega što sam doživio – rekao je kada je sletio natrag.

Nakon što su se William Shatner i ostatak posade spustili na Zemlju, osnivač Blue Origina Jeff Bezos otvorio je otvor kapsule i rekao: “Zdravo astronauti, dobrodošli na Zemlju!”

“Tako sam ispunjen emocijama zbog onoga što se upravo dogodilo. Izvanredno je, izvanredno. Nadam se da ću uspjeti zadržati ono što sada osjećam. Ne želim to izgubiti. To je mnogo veće od mene i života,” rekao je Shatner.

Nastavio je: “To nema nikakve veze s malim zelenim ljudima i plavom kuglom. To ima veze s ogromnošću i brzinom i iznenadnošću života i smrti.”

Objava LEGENDARNI KAPETAN ENTERPRISEA IZ “ZVJEZDANIH STAZA” S 90 GODINA PRVI PUT STVARNO U SVEMIRU! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.