Mihanović: “Za 100 dana gradonačelnika Puljka Split prljaviji nego ikad”

Extra

Predsjednik splitskoga HDZ-a Vice Mihanović ustvrdio je u povodu prvih 100 dana nove vlasti u Splitu kako gradonačelnik Ivica Puljak ne ispunjava predizborna obećanja, da je grad prljaviji nego ikad te da u upravna tijela postavlja podobne kadrove i donatore njegove stranke Centra.

“Puljak je u predizbornoj kampanji obećao da će po dolasku na vlast očistiti Split, ali to se nije dogodilo i, nažalost, grad je možda prljaviji nego ikad”, ocijenio  je Mihanović na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, taj “neuspješni PR” stajao je građane Splita 234 tisuće kuna.

Mihanović je podsjetio kako je Puljak najavljivao veću razinu transparentnosti te da neće biti pogodovanja i imenovanja stranačkih osoba (iz stranke Centra) i donatora te stranke u upravna vijeća i nadzorne odbore gradskih tvrtaka i ustanova.

“U praksi je suprotno. Odlukom gradonačelnika u Upravno vijeće Javne ustanove Športskih objekata dolazi donator Dražen Čular, član i vijećnik stranke Centra Igor Skoko, u Upravno vijeće Javne ustanove Park-šume Marjana dolazi vijećnik iz stranke Centra Srđan Marinić”, rekao je Mihanović.

Istaknuo je kako je višestruki donator stranke Centra Ranko Goić, koji je bio na Puljkovim izbornim listama, imenovan u Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Splita.

“Ako ovo nije nije klasični sukob interesa, ne znam što je”, istaknuo je.

Mihanović je rekao i kako je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević predstavniku radnika u jednoj ustanovi “prijetio prebrojavanjem obiteljskog stabla”.

Objava Mihanović: “Za 100 dana gradonačelnika Puljka Split prljaviji nego ikad” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.