NAKON NITI TRI MJESECA – TOMAŠEVIĆA NAPUSTILA UPRAVA ZG HOLDINGA, evo tko će naslijediti Vukovića i Samodola

Extra

Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i član uprave Ante Samodol nakon tri mjeseca odlaze iz Holdinga, potvrđeno je upravo iz Zagrebačkog holdinga. Zagrebački holding d.o.o. odluku o opozivu donio je na sjednici održanoj u ponedjeljak 04.10.

Na istoj sjednici Skupština trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o. donijela je odluku o promjeni funkcije člana Uprave te je za predsjednika Uprave Društva s 04.10.2021. godine imenovan Ivan Novaković.

Vuković i Samodol su ekonomski stručnjaci koje je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević direktno imenovao u upravu Holdinga, pod objašnjenjem da se “hitno mora uvesti red”.

Navodno je Ante Samodol, inače bivši šef Hanfe, podnio ostavku još u četvrtak. U petak je onda, kako je Jutarnji prvi doznao, održan tajni noćni sastanak u Gradskoj uprave između Samodola, Vukovića, Tomaševića i njegovih zamjenika na kojem “nikakve odluke nisu donesene”, kako su rekli iz grada. Točnije, Samodol je, čini se, ostao pri svome – da definitivno daje ostavku. U nedjelju je onda i Vuković zatražen da ponudi svoju ostavku, ali je, doznajemo, on tražio od Tomaševića obrazloženje – što je točno krivo radio.

Inače, nesuglasice na relaciji Vuković i Samodol te Tomašević, kako piše Jutarnji, traju najmanje mjesec dana. U pozadini je vjerojatno bila borba za više kontrole nad upravljanjem Holdingom. Tomašević, kako se spekulira, preko nadzornog odbora, točnije svojeg čovjek iznutra Ratka Bajakića, člana NO, pokušavao utjecati na odluke uprave. Istovremeno, Vuković i Samodol nisu bili zadovoljni time što im se “vežu ruke” oko poteza koje smatraju ispravnima.

Među zadnjim su potezima uprave na odlasku i prvi otkazi u Holdingu, kako je u petak potvrđeno. Razriješena je tako direktorica Odjela za nabavu Holdinga Vesna Peko i direktor Odjela za sigurnost Alen Ostojić. Usto, u petak je razriješena i Zdravka Ramljak, dosadašnja voditeljica podružnica Upravljanja nekretninama, što je očekivano jer se ta podružnica ukida.

Na mjesto novog šefa nabave Holdinga, neslužbeno doznajemo, trebao bi biti postavljen Željko Katana koji je više od 20 godina u sustavu Holdinga. Bio je tako jedno vrijeme zamjenik direktora nabave, potom zadužen za tehnička pitanja u Holdingovoj podružnici za upravljanje nekretninama, a potom i sindikalni povjerenik.

Objava NAKON NITI TRI MJESECA – TOMAŠEVIĆA NAPUSTILA UPRAVA ZG HOLDINGA, evo tko će naslijediti Vukovića i Samodola pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.