NASTAVAK DRAME: Dječak bez maske jutros nije pušten u školu

Extra

Jutros u školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole, javlja N1 televizija.

Roditelji su stoga, prosvjedujući, sjeli ispred škole gdje uče zajedno sa sinom.

Na mjesto događaja je stigla policija i inspektor, javlja naša reporterka Mirela Bačić. Pred školom su i zaštitari.

“Situacija nije nimalo ugodna”, rekao je za N1 ravnatelj škole Samson Štibohar.

“Situacija svakako nije ugodna ni za mene, s obzirom na silnu količinu uvreda koje sam primio. Štitim sve učenike”, dodaje.

Podsjetimo, ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama okupilo se u ponedjeljak desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku, a u školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja te policija.

Sve je počelo u petak kad je više antimaskera upalo u školu prosvjedujući zašto djecu bez maski ne puštaju unutra.

Osnovnu školu u Krapinskim Toplicama jučer je posjetio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Ministar je podsjetio kako su prema Zakonu o okupljanju zabranjena okupljanja oko i u obrazovnim ustavnovama za vrijeme dok su djeca u objektu.

“Netko tko ne želi nositi masku po kući i na privatnim mjestima, neka ne nosi. Ali ako postoje neka pravila, ta pravila vrijede za sve. U prvom redu je sigurnost djece, a onda i nastavnika, poslije toga sve ostalo. Hoće li se mjere korigirati, ovisi o epidemiološkoj situaciji. Ako situacija bude išla u smjeru da se nešto može mijenjati u epidemiološkim mjerama, onda će se mijenjati. Ovo je velika škola koja može osigurati uvjete za učenike”, rekao je.

I profesorica Tamara Šoić iz inicijative 45 minuta, govorila je jučer za N1 o tom incidentu.

“Ja stvarno mislim da nije problem staviti masku tih nekoliko minuta dok se prođe hodnikom. Koliko sam shvatila ne treba ih nositi u učionicama. Što nam je alternativa? Online nastava? Svi koji smo to iskusili znamo da je to nešto što nije dobro”, kazala je.

Objava NASTAVAK DRAME: Dječak bez maske jutros nije pušten u školu pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.