Nastavnici od Fuchsa traže da ih zaštiti od protivnika mjera u školama

Extra

Nastavničke grupe s Facebooka, Školska zbornica i 45 minuta, zatražile su u nedjelju od ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa da školske djelatnike zaštiti od protivnika epidemioloških mjera u školama, a da se izgrednike koji su upali u Osnovnu školu Krapinske Toplice kazni.

“Tražimo da najoštrije reagirate i poduzmete sve korake da se ovakve stvari ne bi više događale. Prije svega tražimo da se izgrednici iz Krapinskih Toplica najoštrije kazne kako do ovoga ne bi dolazilo u budućnosti”, zatražile su nastavničke grupe u otvorenom pismu upućenom ministru Fuchsu.

Smatraju da se u školama to ne bi smjelo događati, jer one moraju biti sigurna mjesta za sve učenike i zaposlenike.

Osvrnuli su se i na postojanje internetskih grupa u kojima se javno objavljuju imena škola, ravnatelja i učitelja i poziva otvoreno na linč onih koji ne rade onako kako protivnici epidemioloških mjera misle da bi trebali.

“Smatramo da nitko samovoljno ne može tumačiti Ustav, zakon i propise na temelju kojih škole rade, a još manje, ukoliko je istima nezadovoljan može svoje nezadovoljstvo iskazivati ugrožavanjem sigurnosti učenika i zaposlenika škole”, poručuju.

Nastavnici smatraju da je Fuchs odgovoran za osiguravanje uvjeta i sigurnosti nastavnika u školama, pogotovo kod provedbe propisanih epidemioloških mjera.

“Na Vama je da nama koji na terenu provodimo mjere koje donosi Vaše ministarstvo i ostale nadležne institucije Republike Hrvatske, osigurate sigurnost od svih onih koji se s njima ne slažu”, poručile su u pismu grupe koje okupljaju oko 20 tisuća nastavnika, učitelja i drugog obrazovnog osoblja.

Zbog zabrane ulaska u školu učeniku koji ne želi nositi zaštitnu masku, u petak je ispred Osnovne škole Krapinske Toplice organiziran prosvjed 20-ak ljudi, koji je organizirao otac jednog dječaka kojemu je zbog nenošenja maske zabranjen ulazak u školu. Otac tvrdi da njegovom sinu maska smeta za disanje te da mu u školi ne dozvoljavaju da prolazi kroz zajedničke prostorije bez maske, dodajući da mu je na taj način uskraćeno osnovno pravo na obrazovanje.

(Hina)

Objava Nastavnici od Fuchsa traže da ih zaštiti od protivnika mjera u školama pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.