Nije Alan Ford, a možda i je: Ovo su 4 imena na Milanovićevom popisu veleposlanika koja su sporna Plenkoviću

Extra

Četiri imena na listi potencijalnih veleposlanika koju je sastavio predsjednik Zoran Milanović posebno su, kako doznajemo, sporna premijeru Andreju Plenkoviću.

Prema informacijama Jutarnjeg lista riječ je o dvojici bivših ministra u Milanovićevoj Vladi koji na prošlim lokalnim izborima nisu dobili povjerenje birača. Radi se o Mihaelu Zmajloviću, bivšem ministru okoliša, koji je bio kandidat za župana Zagrebačke županije te Ranku Ostojiću, bivšem ministru unutarnjih poslova koji nije prošao kao kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije.

Predsjednik Milanović bi Zmajlovića postavio za veleposlanika u Crnoj Gori, dok bi Ostojića imenovao ambasadorom u Kataru.

Među imenima na Milanovićevoj listi koja su sporna premijeru Plenkoviću je i ono povjesničara Ive Goldsteina. Osim što se Goldstein ne uklapa u kadrovski profil koji bi Plenković poslao u diplomaciju, teško je zamisliti da bi predsjednik HDZ-a stavio supotpis na imenovanje za veleposlanika osobe koja je, u vrijeme dok je bila hrvatski ambasador u Parizu, u centralnoj sobi za prijeme u veleposlanstvu na zidu imala sliku Josipa Broza Tita.

Goldsteina je, doznaje Jutarnji list, Milanović predložio za veleposlanika u Grčkoj.

Ime s Milanovićeva popisa koje je Plenkoviću također neprihvatljivo predviđeno je za dužnost hrvatskog konzula u Tuzli na koju bi predsjednik države imenovao novinara Nacionala, Dragana Đurića.

Objava Nije Alan Ford, a možda i je: Ovo su 4 imena na Milanovićevom popisu veleposlanika koja su sporna Plenkoviću pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.