NJEMAČKI PENZIONER U PODRUMU ČUVAO PRAVI TENK 🐲

Extra

Jedan njemački penzioner kako navode mediji u svom podrumu je čuvao pravi tenk, protivavionski top i torpedo iz Drugog svetskog rata.

Sada se Advokati u sudskom postupku svađaju se kako da postupe sa penzionerom.

Kako navodi BBC, ove stvari su uklonjene iz kuće u Hajkendorfu još 2015. godine, uz pomoć vojske. Tužioci i advokati odbrane sada pregovaraju o mogućim kaznama, uključujući uslovnu presudu i kaznu do 500.000 evra.!

Foto: Carsten Rehder/DPA

Optuženi penzioner star je 84.godine, takođe mora da pronađe novu lokaciju gdje će čuvati ove “suvenire”.

Prema riječima njegovog advokata, muzej iz SAD je zainteresovan za kupovinu tenka “Panter” za koji mnogi istoričari tvrde da je bio najefikasniji tenk koji je Nemačka imala u DSR.

Te je dodao je da su njegovog klijenta kontaktirali i neki njemački kolekcionari.

Na sudskom saslušanju u Kilu, advokati su pokušali da utvrde da li je penzioner kolekcijom prekršio nemački zakon o kontroli ratnog naoružanja.

Advokati odbrane kažu da mnoga od tih oružja nisu u funkciji, a da je tenk kupljen kao staro gvožđe. Razmatraju da prihvate manju kaznu u iznosu od 50.000 evra, prenio je nemački Die Welt.

Sa druge strane, tužioci tvrde da neka od tih oružja i dalje mogu da se upotrebe. Oko 20 vojnika je u julu 2015. devet sati iznosilo tenk „Panter“ iz podruma optuženog penzionera.

Novo saslušanje je zakazano za srijedu, a konačna presuda se očekuje u avgustu, prenosi Zanimljivostidana.com