NOVAC LEŽE NA RAČUNE! Stiže nova pomoć, a ovo je spisak datuma svih uplata

Info

Zbog dobrih rezultata, država će svim penzionerima moći da u februaru, najkasnije u martu 2022. godine, isplati novac.

Aleksandar Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, najavio isplatu 20.000 dinara svim penzionerima u februaru, najkasnije početkom marta. Istakao je da za taj novac neće biti potrebne posebne prijave.

Istakao je da se u ovoj godini očekuje rast BDP-a od oko sedam odsto, a deficit budžeta je znatno manji od planiranog. Vučić je naveo da je Srbija u junu i julu ostvarila suficit od 60 milijardi dinara, a ukupno u prvih sedam meseci ove godine ostvareni suficit je 198 milijardi, iako je prethodno rebalansom bio predviđen “višak u kasi” od tek 38,5 milijardi, što su odobrili MMF i Skupština.

Objasnio je i da će, kada se saberu prošla i ova godina, Srbija imati rast plus šest odsto, što, kako tvrdi, neće imati niko u Evropi.

– To znači da ćemo u ove dve godine zajedno biti najuspešniji na kontinentu, a samo ove godine među prve tri po stopi rasta – dodaje Vučić.

– Hoćemo da se penzionerima odužimo, jer su uvek razumeli državu – objasnio je Vučić.

Predsednik je, govoreći o do sada najavljivanoj pomoći građanima, najavio da će penzionerima od 20. do 22. septembra biti isplaćeno po 50 evra, a svi građani će sredinom novembra dobiti po 30 evra. Uoči praznika, između 13. i 15. decembra, svim punoletnim građanima biće isplaćeno još po 20 evra.

Povećanje penzija i minimalca

Istakao je da će početkom sledeće godine uslediti i novo povećanje penzija, preko pet odsto.

Najavio je i povećanje minimalca.

– Naša ideja je da minimalac bude 35.012 dinara, više od 300 evra – naveo je predsednik.

Očekuje da će prosečna plata početkom sledeće godine biti 613 evra.

Izvor: Alo