NOVI PROBLEMI ZA TOMAŠEVIĆA: Poništio natječaj za glomazni otpad, Reoma grupa poslala žalbu komisiji

Extra

Dok Čistoća odvozi glomazni otpad privatniku u Sesvetski Kraljevec, Državna komisija zaprima žalbe zbog poništenog natječaja kojim su se trebali sklapati novi ugovori između Grada Zagreba i privatnika.

Nove muke za gradonačelnika Tomislava Tomaševića stižu od Reoma grupa d.o.o. koja se žalila na poništenje natječaja za zbrinjavanje glomaznog otpada. Imali su najnižu ponudu po kojoj su trebali s Gradom sklopiti ugovor težak oko 90 milijuna kuna.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave u utorak 24. kolovoza primila je žalbu kojom Reoma grupa osporava odluku Grda Zagreba vezanu za natječaj oko “preuzimanja i daljnje obrade otpada (drvo koje ne sadrži opasne tvari, glomazni otpad) i ostaci od čišćenja ulica) postupcima oporabe.”

Riječ je o natječaju koji je bio raspisan još u prosincu prošle godine.

Ponude su otvorene u siječnju, a gradonačelnik Tomašević je pojasnio kako bivša uprava nikad nije donijela odluku pa je on natječaj poništio. Javnosti je to objašnjavao prije manje od dva tjedna kada je još u tijeku bio natječaj za kupnju dviju drobilica kojima želi trajno riješiti problem zbrinjavanja glomaznog otpada u gradi te zaobići privatne tvrtke.

Naravno, to zvuči vrlo jednostavno i logično no teško je izvedivo, osobito u skorije vrijeme.

Inače, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave mjesečno rješava oko 99 žalbi na natječaje. Prilično su ažurni.

Lani su žalbe donijele u državni proračun oko 16 milijuna kuna, a gotovo 45 posto pristiglih žalbi u 2020. zaustavilo je ili poništilo određeni natječaj. Iako je teško za očekivati da će Državna komisija poništiti i ovaj natječaj, kada bi se to i dogodilo, Tomašević bi na svoj način mogao odahnuti. Tada bi imao opradanje zbog čega s privatnikom mora potpisati zbrinjavanje glomaznog otpada na duži period pa bi svi problemi s drobilicama i skladištenjem glomaznog otpada bili privremeno riješeni.

 

Objava NOVI PROBLEMI ZA TOMAŠEVIĆA: Poništio natječaj za glomazni otpad, Reoma grupa poslala žalbu komisiji pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.