O izboru VS: Ukinimo sve kriterije, neka Milanović ili Plenković budu diktatori

Extra

Aktualne događaje tjedna za Točku na tjedan komentirale su Petra Maretić Žonja (Večernji list) i Dragana Radusinović (Direktno.hr), piše N1.

Komentirajući aktualni sat u Saboru, i Radusinović i Maretić Žonja složile su se da je oporba u jako slaboj poziciji.

“Da je netko imao ovako slabu opoziciju, koja ne može parirati HDZ-u ni Plenkoviću, ja se ne mogu sjetiti. Mislim da nismo imali tako slabu oporbu”, rekla je Maretić Žonja.

Gošće u studiju Nataše Božić komentirale su i izbor predsjednika Vrhovnog suda.

“Milanović uporno želi kandidate kojima se može naći mana”, rekla je Radusinović.

Smatra da je loše što se obezvređuje činjenica da je protiv suca Radovana Dobronića pokrenut stegovni postupak. “Ajmo onda ukinuti sve kriterije u zemlji i neka Zoran Milanović bude diktator ili neka Andrej Plenković bude diktator”, rekla je Radusinović.

Ako HDZ ne bi izglasao suca Dobronića za novog predsjednika Vrhovnog suda, to bi značilo da se ide u četvrti javni poziv, rekla je Maretić Žonja.

“To znači još manji bazen, jer će se manje kandidata javiti. Bit će pitanje koga će predsjednik Milanović moći za taj četvrti poziv uopće predložiti. Moguće da idu u iscrpljivanje bazena. Teško da HDZ ne može izglasati Dobronića. On ima dobru reputaciju u javnosti. Postoje dobre šanse da on bude izabran, ali postoje i dobre šanse da ne bude izabran, tako da ćemo još malo pričekati razvoj situacije”, rekla je Maretić Žonja.

Izvor N1

Objava O izboru VS: Ukinimo sve kriterije, neka Milanović ili Plenković budu diktatori pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.