OČAJNIČKI POTEZ PEĐE GRBINA: Evo što će uraditi ako ne uspije izbaciti četvero zastupnika iz kluba…

Extra

Ne bude li mogao izbaciti iz Kluba zastupnika SDP-a četvero SDP-ovaca kojima je nakon raspuštanja zagrebačke i slavonskobrodske organizacije uskraćena članska iskaznica predsjednik SDP-a Peđa Grbin tražit će od predsjedništva da raspusti njihov Klub zastupnika, piše u utorak Jutarnji list.

Grbin iz saborskog kluba želi izbaciti bivšeg ministra zdravstva Rajka Ostojića, zatim Zvanu Brumnića i Nikšu Vukasa, glavne tajnike stranke u predsjedničkom mandatu Davora Bernardića te zastupnicu iz Slavonskog Broda, Marinu Opačak Bilić.

Problem Peđe Grbina je upravo Klub zastupnika čiji je predsjednik, ali u njemu nema većinu jer prevladavaju zastupnici izabrani s lista koje je formirao njegov prethodnik Bernardić.

Čim je postao predsjednik SDP-a, Grbin se spotaknuo upravo u Klubu, gdje je želio provesti kadrovske promjene.

S dužnosti predsjednice saborskog Odbora za zdravstvo želio je ukloniti slabo vidljivu i u javnosti neprepoznatu Renatu Sabljar-Dračevac i na to mjesto postaviti političku tajnicu SDP-a, načelnicu Omišlja, Mirelu Ahmetović, te provesti još neke kadrovske promjene poput smjene na čelu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji vodi Nikša Vukas, ali mu to nije prošlo.

Većina članova Kluba zastupnika SDP-a odbila je taj prijedlog pa je Grbin, unatoč tome što je predsjednik stranke i predsjednik Kluba, ostao vezanih ruku u jedinom tijelu koje je opozicijskoj parlamentarnoj stranci poligon za političko djelovanje, a to je Klub zastupnika.

Većina koju Bernardić ima u Klubu već je najavila kako će nadglasati Grbinovu struju i izbačenu četvorku zadržati u Klubu SDP-a gdje bi nastavili raditi kao neovisni zastupnici. Kada bi se to dogodilo, za Grbina bi to bio potpuni poraz i blokada jer, osim što bi i dalje bili članovi Kluba i glasali o njegovim prijedlozima, izbačeni SDP-ovci obnašali bi i neke od najvažnijih funkcija u Saboru koje pripadaju oporbi, donosi Jutarnji list.

Objava OČAJNIČKI POTEZ PEĐE GRBINA: Evo što će uraditi ako ne uspije izbaciti četvero zastupnika iz kluba… pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.