ON SE ŠALI? Plenković: “Vlada čvrsto stoji za kormilom”

Extra

Premijer Andrej Plenković poručio je u srijedu iz Hrvatskog sabora kako njegova Vlada i u ovim burnim vremenima nastoji “kormilariti” u interesu gospodarskog opravka, razvoja i kvalitetnijeg života građana.

“Unatoč brojnim problemima i izazovima, kao Vlada, na temelju povjerenja naših građana, nastojimo kormilariti u ova burna vremena u interesu i gospodarskog opravka, razvoja i kvalitetnijeg života naših sugrađana”, rekao je premijer podnoseći Saboru Godišnje izvješće o radu svoje Vlade.

“To ćemo raditi i dalje u interesu građama, predano i angažirano”, obećao je.

“Imamo najbitnije, a to je povjerenje, ali i znanje, energiju i volju da zajedno sa Saborom donosimo najbolja rješenja za razvoj Hrvatske”, poručio je Plenković.

Naglasio je i kako je pred Hrvatskom “ključan izazov” razvojnog desetljeća pred nama. Imamo više sredstva nego ikada da nadoknadimo ono što su druge države radile ranije i da Hrvatska bude što razvijenija i snažnjija, a da proces demografske revitalizacije bude veliki, krovni projekt cijeloga društva, poručio je premijer.

Premijer je dužan jedanput godišnje, na početku jesenskog zasjedanja, Saboru predstaviti Vladino “izvješće o stanju države i nacije”.

Svoje izvješće za proteklu godinu predstavio je kroz pet stupova: socijalna sigurnost, perspektivna budućnost, ekonomska suverenost, osnažena državnost i globalna prepoznatljivost.

Podsjetio je kako su proteklu godinu, prvu u drugom mandatu Vlade, obilježila dva vala pandemije covida, a pandemija nas je već stajala 35 milijardi kuna, odnosno petinu proračuna.

Tu su godinu obilježili i razorni potres na Banovini, pad BDP-a, rekordni porast cijena energenata…

Ipak, bila je to i godina u kojoj smo snažnim mjerama uspjeli očuvati radna mjesta, spriječiti val stečaja i imali najveći broj zaposlenih u zadnjih 13 godina, kazao je premijer.

Naglasio je da, svjesna svih izazova, Vlada gradi solidarnu i pravednu zemlju, a politikom modernog suverenizma koristi sve snažniji položaj Hrvatske u Europi i svijetu radi ostvarivanja nacionalnih interesa i podizanja kvalitete života naših građana.

Plenković je najavio da će u idućim godinama Vlada poseban naglasak staviti na demografsku revitalizaciju, kako bi Hrvatska postala vitalnije društvo koje ima budućnost.

Objava ON SE ŠALI? Plenković: “Vlada čvrsto stoji za kormilom” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.