POGLEDAJTE SNIMKU: Medicinska sestra se odbila cijepiti, izbacili je iz bolnice: ‘Želim da svi vide ovo, u kakvom svijetu to živimo?!’

Extra

Medicinska sestra iz američke bolnice snimila je kako je izvode iz bolnice, nakon što je odbila cijepljenje.

“Ispraćena sam iz bolnice Kaiser Permanente zbog svojih vjerskih uvjerenja – jer se ne želim cijepiti”, govori, dok bez maske izlazi i bolnice.

“Cijeli dan sam tražila da mi netko objasni zašto moja iskrena vjerska uvjerenja nisu dovoljno dobra za Kaiser. I nitko mi nije mogao odgovoriti. Sada me izvode iz bolnice jer sam htjela odgovor. I ne odlazim bez odgovora. Ovdje imam neke medicinske sestre koje su solidarno uz mene, i ja to cijenim.”

Žena nastavlja govoriti o tome koliko joj je “važna sloboda”  i po cijenu  “sigurnosti i prihoda i, moje kuće, svega”.

Zbog vjerskih uvjerenja odbijala cijepljenje

“Samo želim da svi vi izbrojite što sam izgubila. Želim da ovo gledate i razmišljate, što mi je stvarno važno? Zato što sam spremna izgubiti svoju sigurnost, prihode, svoju kuću, sve, za svoju slobodu. I želim da razmislite o tome”, kaže i nastavlja:

“Dopustite da vas pitam, vjerujete li u vjersku slobodu? Pa, Kaiser ne vjeruje. Zato što ne prihvaćaju moje vjersko izuzeće na temelju mojih iskrenih vjerskih uvjerenja. Tako. To je problem.”

Potom nastavlja ispitivati zaštitara koji je prati do parkirališta i još jednom ga ispituje o njegovim razmišljanjima o vjerskoj slobodi.

“Što biste vi učinili da ste na mome mjestu? Ako bi vam rekli da morate prekršiti svoja iskreno vjerska uvjerenja ili izgubiti posao. Što bste napravili?”, pitala je.

Zaštitar  jednostavno odgovara: “Ne znam”, dodajući da nikada nije bio u toj situaciji.

‘U kakvoj pandemiji živimo kad djeca moraju nositi maske’

“Sklizak je teren kad počneš oduzimati slobode. Pa Kaiser, hvala ti. Hvala na novcu. Kaiser dobro plaća, znate, vrag je u detaljima”, kaže ona, sarkastično podsjećajući  na nedavne štrajkove radnika Kaisera zbog plaće i radnih uvjeta, prenosi Magazin.hr

“Ako nije cjepivo, bit će nešto drugo. Zauzimam stav jer znam da ovo nije kraj. U kakvoj pandemiji živimo da moja djeca moraju nositi maske? U kakvom svijetu živimo ako otpuštaju medicinske sestre koje ne žele povrijediti svoje iskreno vjersko uvjerenje? Pravo? To je ludo”, dodaje.

Video, koji je originalno objavljen na mreži Rumble, ubrzo se proširio i Twitterom. Kako ima onih koji hvale sestru “zbog hrabrosti i odlučnosti da žrtvuje sve”, tako ima i onih koji se zgražaju nad njenom sebičnošću.

https://youtu.be/Es5C8goewlA

Objava POGLEDAJTE SNIMKU: Medicinska sestra se odbila cijepiti, izbacili je iz bolnice: ‘Želim da svi vide ovo, u kakvom svijetu to živimo?!’ pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.