Posle ovoga skoro i da nema sumnje – Zvezda potpisuje DVA KAPITALCA (FOTO)

Extra

Rišairo Živković je stigao je stigao u subotu na “Marakanu” u društvu Duška Tošića. Pisalo se već da su posle utakmice sledili pregovori Rišaira i Crvene zvezde u klupskim prostorijama, a cilj je i da u paketu sa Živkovićem paraf na ugovor s crveno-belima stavi i veteran Tošić.

Ove tvrdnje više ne mogu nikako drugačije da se nazovu nego utemeljenim budući da se na internetu pojavila i fotografija dvojca ispred stadiona. Ne može se čak više ni reći da se “krčka”, već se samo čeka potvrda iz Zvezde i da dva ogromna pojačanja mogu da se predstave javnosti.

Nekadašnji reprezentativac Srbije trenutno je bez ugovora pošto je 1. jula napustio Kasimpašu. On je u Turskoj proveo svega šest meseci. Od odlaska iz Crvene zvezde 2012. godine igrao je u Bešiktašu, Genčlerbirligiju i kineskoj Superligi.

Živković je trenutno pod ugovorom sa kineskim Čančun Jataijem. Saradnja je oročena do decembra, ali će, kako je već običaj sa kineskim klubovima, moći će da raskine i ranije, pa bi tako na Topčidersko brdo došao takođe kao slobodan igrač.

Podsetimo, Rišairo Živković je karijeru počeo u Groningenu, zatim za 2.150.000 evra prešao u Ajaks, ali se tamo nije najbolje snašao, pa je bio na pozajmicama u Viljemu II i Utrehtu, pre no što je prešao u Ostande, a zatim u Čangčun. Kasnije je bio i na pozajmicama u Šefild junajtedu i Guangdžou R&F-u, ali nakon što je prošao sve mlađe selekcije Holandije nije ostvario pun potencijal i dobacio do A reprezentacije.

Svojevremeno ga je u svom jatu hteo i Fudbalski savez Srbije, pošto je Rišairo odrastao sa majkom čije je prezime i uzeo nakon što ga je otac rano napustio. Često je dolazio i u Pirot kod dede, tako da mu Srbija nije nimalo strana.

Izvor: Srbijadanas.com