“PRONAŠLA SAM OVO NA PLAŽI, ZNATE LI ŠTA JE U PITANJU?” Žena postavila ovu sliku i pitanje, a kad je dobila odgovor ostala u šoku (FOTO)

Info

Neki ljudi vole njuškati po classic trgovinama, a drugi imaju dovoljno sreće da pronađu jedinstvene predmete u njihovom podrumu.

Ova žena na plaži je pronašla nešto čudno. Sliku je odmah objavila na društvene mreže i zatražila pojašnjenje.

– Šta je ova neobična stvar koju sam pronašla na plaži u Sjevernoj Karolini?

IZNENAĐENJE

A onda je ubrzo dobila neočekivani odgovor:

– “It’s stingray tooth.”- glasio je komentar, a u prevodu znači “To su zubi škriljevca” (vrsta ribe)

BONUS_

MRAVI ĆE POBJEĆI IZ VAŠE KUĆE ZA 2 SEKUNDE: Pomiješajte ove sastojke i SPASITE SE OD MALIH NAPASTI, TRIK KOJI PROVJERENO RADI!

Ako su vašu kuhinju ili čak kupatilo “napali” mravi, ne brinite. Postoje jednostavni i jeftini trikovi uz koje ćete se izboriti sa njima, a najbolja vijest je da sve sastojke za to najvjerovatnije već imate u svom domu.

Dakle, evo nekoliko praktičnih, starih savjeta koji se već decenijama koriste u domaćinstvima kad isto “spopadnu” mravi, a uglavnom daju rezultate.

1. Pomiješajte sodu bikarobonu i šećer u prahu u jednakim količinama, pa smjesu prospite svuda gdje primijetite da ima mrava. Kroz par dana trebalo bi da nestanu

2. Mravi ne podnose limunsku kiselinu, pa je odličan način da ih se riješite da poprskate limunovim sokom štokove od vrata, pukotine u zidovima, otvore od ventilacija ili druge regije putem kojih sumnjate da ulaze

3. Kažu da su efikasni i kurkuma, mljeveni cimet, aleva paprika… Pospite ove začine tamo gdje se mravi pojavljuju i riješićete drawback. Ako se pribojavate “nereda” koji će ovi mljeveni začini napraviti, možete da iskoristite i štapić cimeta – daće rezultate.

4. Alkoholno sriće može da pomogne i u ovom problemu. Jednostavno ga pomješajte sa vodom u odnosu 2:1 (u korist sirćeta), a potom ovom smjesom namočite krpu. Krpom pređite po svim površinama gdje ima mrava

5. Prokuhajte pola litra voda, pa dodajte 50 ml deterdženta za sudove. Ovu mješavinu ulijte u bocu sa raspršivačem, a potom poprksajte sva mjesta gdje se mravi pojavljuju ili sumnjate da bi mogli da se pojave