PULJAK ČISTAČICI DAO POLITIČKI OTKAZ – zbog prezimena!

Extra

Večernji list u posjedu je nove tonske snimke iz koje proizlazi da splitski gradonačelnik Ivica Puljak zajedno sa suradnicima opet nije govorio istinu o razlozima spornog neproduženja ugovora čistačici s utvrđenim 80-postotnim invaliditetom i majci dvoje maloljetne djece.

Na snimci koju objavljuju razgovaraju Dražen Čular, predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove športski objekti koje je čistačici odbilo produžiti ugovor te neidentificirani sugovornik.

U razgovoru Čular govori kako ugovor čistačici nije produžen jer je to bilo “politički zgodno”, jer postoje “ista imena i prezimena” te da će čistačicu zamijeniti “servis ili neki ku*ac”.

“To je sad kašeta brokava u kojoj sam se ja pokušao izboriti da svi ostanu raditi. Zato jer je bila zabrana svih produženja ugovora.  Međutim onda se dogodila situacija da su svima produženi ugovori osim rednom broju 10. A zašto? Zato što se tamo puca i ovo i ono, a onda je još usput to i bilo zgodno politički napraviti ja bih rekao”, kaže Čular pa nastavlja.

“Tamo se rušila ograda i vadile su se puške… Tamo ti se apsolutno ništa ne događa. Jer kad netko dođe on ih potjera. Što tamo itko ima raditi? Ona može samo nastradati”.

Na kraju Čular dodaje i ovo:

“Tamo ima istih imena i prezimena. Tamo sad neće biti nitko dok se ovo ne riješi. Ili će tamo biti neki servis ili neki ku*ac”, završava tim riječima monolog jedan od najbližih Puljkovih suradnika.

Ova snimka važna je utoliko što je Ivica Puljak u subotu u središnjem dnevniku HTV-a kazao kako čistačici s invaliditetom ugovor nije produžen samo i isključivo jer nije bilo potrebe za tim radnim mjestom.

Međutim iz Čularovih tvrdnji proizlazi kako gospođi ugovor nije produžen zato “što se tamo puca i ovo i ono, a onda je još usput to i bilo zgodno politički napraviti”.

Za shvaćanje konteksta potrebno je znati da je gospođa radila kao čistačica u sportskom kompleksu Pricviće u Žrnovnici gdje trenutno djeluju dva nogometna kluba – HBDNK Mosor Sveti Jure i NK Mosor Žrnovnica.

Kad je Čular kazao da se tamo “puca” onda je mislio na tinjajući sukob između Vinka Barbarića iz HBDNK Mosora i navijača NK Mosor Žrnovnica.

Nadalje, Čular nedvosmisleno tvrdi kako je ovdje ipak bila riječ o politički zgodnoj odluci premda su to Ivica Puljak i njegovi suradnici odlučno demantirali posljednjih dana.

Ipak, poanta snimke leži na kraju prilikom čega Čular ipak priznaje da je radno mjesto čistačice nije bilo bespotrebno kao što je to jučer na HTV-u izjavio gradonačelnik Puljak.

Čular dakle priznaje da samo njoj nije produžen ugovor, kako se sumnjalo, zbog “istih imena i prezimena” te da je praktično riječ o političkoj odmazdi.

Pitanje je kako će na novo otkriće reagirati Most i SDP koji Puljku drže većinu u Gradskom vijeću. Most je već više puta kritizirao Puljkovo postavljanje Čulara u Upravno vijeće JUŠOS-a, nazvavši ga “hodajućim sukobom interesa” pošto je svojevremeno oformio čak sedam klubova u različitim sportovima preko kojih je imao izrazit utjecaj na raspodjelu gradskog novca za sport.

Priča o neproduživanju ugovora čistačici s invaliditetom i majci dvoje maloljetne djece u fokusu se pojavila sredinom kolovoza kad su članovi Upravnog vijeća JUŠOS-a koji su glasali protiv takvog prijedloga izašli u javnost zgroženi činjenicom što ju je dočekala takva sudbina samo zato što nosi isto prezime kao i čovjek koji radi u tvrtki čiji je vlasnik bio na listi Željka Keruma na posljednjim lokalnim izborima, a koja još od 2003. djeluje kao poslovni partner JUŠOS-a.

Objava PULJAK ČISTAČICI DAO POLITIČKI OTKAZ – zbog prezimena! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.