Račun s Jadrana postao je hit na Internetu: Evo koliko u ovom lokalu naplaćuju “neću ništa”

Extra

Crnogorska Facebook stranica Podgorički vremeplov skoro svakodnevno dijeli šaljive objave svojim pratiteljima. Jedna od njih posebno ih je nasmijala, ali i potakla raspravu.

Naime, nedavno su podijelili račun iz jednog kafića u Budvi kojeg su dobila tri gosta koja ništa nisu htjela naručiti. Osoblje lokala ipak su im naplatili nepostojeću uslugu.

“Nema sjedenja za džabe”, stoji uz opis objave koja je dobila preko 2.500 lajkova te je podijeljena preko 120 puta. Među pratiteljima uskoro je počela rasprava treba li naplatiti uslugu nekome tko samo sjedi u ugostiteljskom objektu, prenosi webcaffe.hr

Treba naplatiti samo sjedenje u lokalu?

“Zakon o zaštiti potrošača kaže da se klijentu ne može naplatiti usluga ili proizvod koji nije koristio ili kupio. ‘Neću ništa’ je prema tome 0,00 eura. Bolje da to preformuliraju u ‘sjedim malo i zezam konobara'…”, napisao je jedan pratitelj.

“Mislim da je osnovna neka kultura da ne sjediš u lokalu i čovjeku zauzimaš mjesto a ništa ne naručiš, ipak neko živi od toga, što vlasnik, što radnici”, glasio je jedan od odgovora, a ostali su se složili s njim.

“Slažem se. Neki lokali u Francuskoj recimo naplaćuju ‘na sat‘. Možeš piti ili jesti, ali se već sljedeći sat to plaća… Legitimno”, istaknuo je jedan pratitelj.

Objava Račun s Jadrana postao je hit na Internetu: Evo koliko u ovom lokalu naplaćuju “neću ništa” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.