SDP PRIJAVIO MILETIĆA, dokumentaciju predali Uskoku: “Pogodovao je ruskom tajkunu i oštetio proračun”

Extra

Protiv bivšega gradonačelnika Pule Borisa Miletića SDP je podnio kaznenu prijavu tvrdeći da je on u namještenom natječaju pogodovao ruskom investitoru Nikolaju Victorovu u izgradnji hotelskog parkirališta na gradskom zemljištu te da je tako oštetio gradski proračun, priopćio je u četvrtak SDP.

Kaznenu prijavu podnijeli su gradski vijećnici SDP-a Sanja Radolović, Igor Belas i Siniša Gordić te županijski vijećnik Danijel Ferić.  SDP je prikupljenu dokumentaciju danas poslao Uskoku te očekuje da će institucije detaljno istražiti slučaj, kao što to trenutačno čine u Gradu Vodnjanu, stoji u priopćenju pulskoga SDP-a.

Oni sumnjaju da se  “na namještenom natječaju pogodovalo tvrtki Arenaturist Ribarska koliba d.o.o u vlasništvu Nikolaja Victorova”  te smatraju da je gradski proračun oštećen za 16,2 milijuna kuna, zbog čega su cijelu dokumentaciju na stotinjak stranica  poslali Uskoku.

Smatramo da se pogodovalo privatnom interesu na štetu javnog jer se za taj novac napokon mogla dograditi Osnovna škola Kaštanjer, čiji učenici i dalje nemaju jednosmjensku nastavu, ili su se, recimo, mogle smanjiti cijene vrtića, koje su najviše u Istri, ili sufinancirati izgradnja novog doma za starije i nemoćne, ili azil za napuštene životinje i dr., ističu u priopćenju pulski SDP-ovci.

Na pulskom lučkom području Ribarska koliba Victorov je vlasnik istoimenog hotela

SDP tvrdi kako je Miletić počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti  jer je kao tadašnji gradonačelnik Pule zanemario javni interes grada i sklopio, po njihovu mišljenju, štetni ugovor o pravu građenja parkinga na području Ribarska koliba s tvrtkom ruskog investitora  s minimalnom godišnjom naknadom od 14.000 kuna.

“Time je nanio znatnu materijalnu štetu gradskom proračunu u iznosu od 16.250.000 kuna. Prijava je podnesena i zbog osnovane sumnje da je Miletić time pogodovao investitoru  Victorovu, vlasniku tvrtke Arenaturist Ribarska koliba radi njegovih privatnih poslovnih interesa na području Urbanističkog plana uređenja ‘Ribarska koliba'“, ocjenjuju iz SDP-a.

Također, podnositelji kaznene prijave ističu da, “postoji osnovana sumnja da je ugovor sklopljen temeljem namještenog javnog natječaja gdje se pogodovalo tvrtki ruskog investitora tako da je samo ona mogla dostaviti traženu dokumentaciju u navedenom roku iz natječaja, budući da su unaprijed imali gotovo idejno rješenje, a natječaj je bio otvoren deset dana do dana održavanja sjednice Komisije”.

“Treba napomenuti kako su od tih deset dana četiri neradna. U tom kratkom roku od deset, ili bolje rečeno šest dana nemoguće je izraditi idejno rješenje koje se bazira na geodetskoj podlozi, a gle čuda, Arenaturist Ribarska koliba d.o.o. je isto imala gotovo.

Izračun materijalne štete za gradski proračun napravljen je na bazi cjenika Pulaparkinga, tarifama za ljetnu naplatu parkinga, procijenjenu popunjenost za 48 parkirnih mjesta temeljem izdane građevinske dozvole”, navodi se u priopćenju.

„Pulski SDP će tražiti da se revidira sklopljeni ugovor o pravu građenja s Arenaturist Ribarska koliba d.o.o. te izmjene Urbanističkog plana uređenja ‘Ribarska koliba’, čiju je izradu također financirala tvrtka Nikolaja Victorova”, dodaje se u priopćenju pulskoga SDP-a.

Objava SDP PRIJAVIO MILETIĆA, dokumentaciju predali Uskoku: “Pogodovao je ruskom tajkunu i oštetio proračun” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.