SENAD ŠANTIĆ IZ MOSTARA: Sve svoje zaposlenike odveo u Alanyu na godišnji odmor

Info

“Ovo putovanje je bilo sjajno, siguran sam da će povezivanje između nas koje će se desiti na ovom putovanju pozitivno odraziti na nas i naš posao”
Senad Šantić iz Mostara sve uposlenike svoje firme ZenDev odveo je na godišnji odmor u tursku Alanyu. Riječ je o biznismenu koji se iz Švedske prije nekoliko godina vratio u BiH da živi i pokrenuo svoju kompaniju. Danas ima više od 30 uposlenika.

“Prije nekoliko dana neko me pitao – zašto? Dobro pitanje, koje vas tjera da razmišljate stilovima liderstva, o odnosu poslodavac-zaposlenik, o menadžmentu, kapitalizmu protiv socijalizma i drugim pitanjima”, napisao je Šantić u postu n Facebooku.

On i njegov kolega su uvijek željeli da poprave kvalitet života u ovom dijelu svijeta, a kada su shvatili da većina ljudi koji rade u njegovoj firmi nikada nisu letjeli avionom – željeli su uraditi nešto specijalno za ljude koji su “uradili sve za njih”.

“Ovo putovanje je bilo sjajno, siguran sam da će povezivanje između nas koje će se desiti na ovom putovanju pozitivno odraziti na nas i naš posao”, dodao je Šantić.

Zaključuje da su mnogi mišljenja da jedan poslodavac ne bi trebao da ima ovakav odnos sa svojim uposlenicima, ali:

“Mi smo uvijek stvari radili na svoj način”, poručio je.

Senad Šantić je kao četverogodišnjak sa porodicom izbjegao u Švedsku. Nakon školovanja i završenog studija informatike životni put ga je odveo u SAD, gdje je pokazao interes za razvoj vlastitog biznisa, prenosi N1.

Po povratku u Švedsku Senad Šantić razvio je mobilnu aplikaciju za lokalne škole. Ipak, želja za domovinom i rodnim gradom, vratila ga je u Mostar, gdje je pokrenuo informatičku konsultansku firmu.

N1, Fokus.ba