SNIMILI POSAVCA – Kako se zaposlila referentica: ‘Milorad ti bude dao pitanja, samo to ne smiješ nikome reći‘

Extra

Ekspresno priznaje i ostavka međimurskog župana Matije Posavca osumnjičenog za primanje 10 tisuća kuna mita i posredovanje pri zapošljavanju. Kako je Dnevnik Nove TV jučer prvi doznao – Posavec je pobudio interes istražitelja nakon što je slučajno snimljen u džogingu s prijateljem kojeg su tajno snimali. Posumnjali su i na Posavca pa su nastavili snimati i njega.

Dnevnik Nove TV donosi ispis inkriminirajućih razgovora do kojih su došli istražitelji u tajnim mjerama snimanja, izvijestio je reporter Ivan Čorkalo.

Razgovor Matije Posavca i Josipa Kobala 6.svibnja 2021.

Josip Kobal: “…Evo ja sam ti od sebe donio 10 hiljada kuna…nemaš nikakve obveze prema meni…probaj me, ako kako možeš varijantu u ŽUC i gotovo…”. Matija Posavec: “Riješeno…Može…”

Tijekom istog susreta policija je zabilježila i Kobalovu molbu da osigura zaposlenje njegovoj kćeri, navodeći ”da bude brzo diplomirala, ima još samo dva ispita i da bude tamo do jeseni gotova pa da je onda negdje tamo smjesti”, kazao je Kobal.

A na to Posavec odgovara ”da onda tada budu vidjeli”. Dva mjeseca ranije razgovaralo se zapošljavanju nećakinje direktorice varaždinske tvrtke koja je čistila urede Županije. Posavec pritom navodi kako mu ”bude pamet popila ova D…. kaj čisti, da ima tu svoju nećakinju T… koja je došla drugi put sim, da mu je cura odma sjela…bistra je, komunkativna, operativna, inače pravnica, da je pravo završila u Rijeci i da je nekako probaju zgurati unutra…”, čulo se od Posavca.

Dva tjedna kasnije objavljen je natječaj za zapošljavanje, a Posavec direktoričinoj nećakinji obećaje: “…da joj M….. prije bude dao pitanja, samo da to ne smije nikome reći….”

Obećano – ispunjeno. Nećakinja osvaja najveći broj bodova i Posavec je zapošljava krajem travnja, piše Dnevnik.hr

Objava SNIMILI POSAVCA – Kako se zaposlila referentica: ‘Milorad ti bude dao pitanja, samo to ne smiješ nikome reći‘ pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.