SOMALIJAC “tražitelj azila” NOŽEM OZLIJEDIO 4 ŽENE I 6-GODIŠNJE DIJETE, vlasti: “Isključujemo mogućnost da je to terorizam”

Extra

Talijanska policija uhitila je somalskog tražitelja azila nakon što je u subotu navečer u turističkom gradu Riminiju nožem ozlijedio četiri žene i šestogodišnje dijete, izvijestila je novinska agencija ANSA u nedjelju.

Istražitelji za sada isključuju da je riječ o terorističkom napadu, dodaje ANSA. Ministrica unutarnjih poslova Luciana Lamorgese je incident ocijenila “krajnje ozbiljnim” i navela u priopćenju da u ponedjeljak dolazi u Rimini na sastanak o sigurnosti.

Muškarac je u autobusu nožem ranio dvije kontrolorke karata i zatim u bijegu još tri druge osobe, među kojima dijete, prenose talijanski mediji.

Nakon incidenta je Matteo Salvini, vođa stranke Liga, koja je sastavni dio vladajuće koalicije, u video snimci na Facebooku kritizirao Lamorgese.

Salvini mjesecima vrši pritisak na ministricu unutarnjih poslova da usvoji strožu imigracijsku politiku.

Somalijac (26), mjesecima boravi u Italiji i podnio je zahtjev za azil. Od 2015. je u Europi i već je predao zahtjev za status izbjeglice u Danskoj, Švedskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj.

Sličan napad odigrao se u lipnju u Njemačkoj, kad je 24-godišnji “tražitelj azila” iz Somalije, koji je također od 2015. bio u Europi, nožem na ulici ubio tri žene i ozlijedio još 15 žena koje je ciljano ubadao u vrat. On je, kako je rečno, legalno boravio u Njemačkoj, jer je proces u vezi s azilom bio u tijeku.

 

Objava SOMALIJAC “tražitelj azila” NOŽEM OZLIJEDIO 4 ŽENE I 6-GODIŠNJE DIJETE, vlasti: “Isključujemo mogućnost da je to terorizam” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.