Spora pravda: Vukovarac uhićen za ratni zločin iz 1991!

Extra

Vukovarsko-srijemska policija je kazneno prijavila i uhitila 71-godišnjeg muškarca iz Vukovara zbog ratnog zločina protiv civila u studenom 1991. na Veleprometu, kojeg je počinio kao pripadnik srpskih paravojnih formacija u tada okupiranom Vukovaru, priopćeno je u petak.

Kriminalističku istragu zbog ratnog zločina 1991., službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su u suradnjom sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku.

Istragom je utvrđena osnovana sumnja da je tada 41-godišnjak iz Vukovara, u studenom 1991., kao pripadnik paravojnih formacija pobunjenih Srba, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Vukovara te u dvorištu poduzeća „Velepromet“ teško fizički zlostavljao civilnu osobu, tada 24-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Policija je protiv osumnjičenog 71-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje na kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, te je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Objava Spora pravda: Vukovarac uhićen za ratni zločin iz 1991! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.