SRBIJA ĆE “GORETI”! HITNO UPOZORENJE RHMZ za najtopliji dan ovog meseca, čeka nas PAKAO

Extra

Kako se navodi u upozorenju, u ponedeljak 23. avgusta se na jugu i jugoistoku Srbije očekuje veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom do 35 stepeni, dok će se izgledi za novo zahlađenje pojaviti posle 24. avgusta.

U čitavoj Srbiji će u ponedeljak biti sunčano i veoma toplo, dok su samo u Novom Sadu mogući mestimični kratkotrajni pljuskovi.

Prema objavljenoj vremenskoj prognozi za danas, u Srbiji je sunčano i toplo vreme, uz slab vetar i temperaturu do 31 stepen. Najniža temperatura od 10 do 16, najviša od 27 do 31, dok se u Beogradu očekuje najviša temperatura 29 stepeni.

Takođe, očekivan je relativno povoljan biometeorološki uticaj na većinu hroničnih bolesnika, a glavobolje i umor su očekivane meteoropatske reakcije. Inače, narednih dana očekuju nas vrlo sveža jutra, a tokom dana postepen rast temperature.

Najveće UV zračenje izmereno je danas na Kopaoniku, zbog čega se nalazi u crvenoj zoni, kao i u drugim mestima sa većom nadmorskom visonom, dok je u najvećem delu zemlje ono takođe označeno kao izuzetno visoko, pa samim tim i štetno.

S obzirom na to da će i narednih dana biti visok nivo UV zračenja, važno je adekvatno se zaštiti od sunca. Intenzivno izlaganje kože suncu može dovesti do ozbiljnih opekotina, što može biti jedan od faktora rizika za nastanak melanoma – karcinoma kože. Sunčevi zraci su najjači u periodu od 11 do 16 sati pa je decu u ovom periodu potrebno skloniti sa sunca koliko god je to moguće. Krema za sunčanje se nanosi na sve delove kože desetak minuta pre izlaska na sunce. Za bebe i malu decu obično je potrebno ponovno mazanje kože na
svakih sat vremena.

Izvor: Srbijadanas.com

The post SRBIJA ĆE “GORETI”! HITNO UPOZORENJE RHMZ za najtopliji dan ovog meseca, čeka nas PAKAO first appeared on Skandalozno.