Srbijom se širi opasan virus: Umrle su dvije osobe, pojavio se i kod granice s Hrvatskom!

Extra

U pandemiji koronavirusa, rijetko se osvrćemo na pojavu drugih, jednako opasnih zaraza. Tako su u Srbiji početkom kolovoza zabilježena dva slučaja zaraze virusom Zapadnog Nila. Obje su zaražene osobe preminule.

Otada je u susjednoj nam zemlji zabilježeno ukupno 13 slučajeva zaraze, a virus je otkriven u rojevima komaraca na teritoriju Pančeva, Novog Sada i Beograda te na lokaciji Palić.

N1 piše da većina zaraženih gotovo da i nema simptome. Ako se oni i pojave, ne treba ih miješati s gripom ili koronavirusom, iako se radi o istim simptomima. U težim slučajevima dolazi do težeg oblika bolesti, razvoja encefalitisa, a potom i smrti.

Ove je godine u zemljama Europske unije zabilježeno 87 slučajeva zaraze virusom Zapadnog Nila. Najviše ih je bilo u Grčkoj, čak 43, potom 27 u Italiji, pet u Španjolskoj, četiri u Rumunjskoj, tri u Austriji i Mađarskoj te dva u Njemačkoj. Preminulo je pet osoba, troje u Grčkoj i po jedna i Španjolskoj i Rumunjskoj.

Objava Srbijom se širi opasan virus: Umrle su dvije osobe, pojavio se i kod granice s Hrvatskom! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.