SRPSKI MEDIJI TVRDE: “PROTIV SEVERINE POKRENUT POSTUPAK, VRIJEĐALA JE I UZNEMIRAVALA PATRIJARHA”

Extra

Hrvatska pevačica Severina Vučković mesecima navodno uznemirava patrijarha srpskog Porfirija i šalje mu uvredljive i preteće poruke putem SMS-a, tvrde srpski režimski mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića.

Prema njihovim tvrdnjama, poglavar SPC je sve prije tri tjedna DORH-u – Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, koje je navodno pokrenulo predistražni postupak protiv Severine, piše Srpski telegraf.

Prema informacijama koje su beogradskom tabloidu navodno prenijeli neimenovani sugovornici iz medijskih krugova u Zagrebu, uznemiravanje počelo neposredno nakon Porfirijevog izbora u veljači.

Severina je navodno poruke slala na hrvatski broj koji je patrijarh koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i pretežno boravio u Hrvatskoj. On navodno nije reagirao sve do prije tri tjedna, kada je pevačica, vidjevši da on ne odgovora i da je prestao i gledati poruke, nije počela i nazivati ga na taj broj. Srpski mediji inače navode da sad ionako koristi drugi broj, budući da više ne boravi u Hrvatskoj.

– Dan-dva nakon imenovanja za poglavara SPC počele su stizati poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope (“Pope, pope, družiš se sa krimosima”) i piše bukvalno sve i svašta, koristeći takav riječnik koji normalan čovek ne može zamisliti. Porfirije u početku nije reagirao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva”, citira tabloid neimenovani izvor iz Zagreba.

Govoreći o motivu srpski mediji ukazuju da oni 2vjerovatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko starateljstva nad sinom Aleksandrom”.  Popović je, tvrde, poznat kao veliki dobrotvor Crkve, koji je pomagao u obnavljanju i opremanju srpskih svetinja u Hrvatskoj, između ostalog i nakon poslednjeg potresa. Porfirije je i krstio Popovićevog najmlađeg sina kojeg ima s novom partnericom, Bojanom, inače 21 godinu mlađom od Severine.

Srpski mediji tvrde da su kontaktirali managera Severine Vučković, ali da nisu dobili odgovor. DORH međutim za sad nije potvrdio ništa od tih navoda.

Objava SRPSKI MEDIJI TVRDE: “PROTIV SEVERINE POKRENUT POSTUPAK, VRIJEĐALA JE I UZNEMIRAVALA PATRIJARHA” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.