Stanovnici malog mjesta danima ne dobivaju svoju poštu: Objašnjenje je nadrealno

Extra

Žitelji istarskih Banjola u posljednje vrijeme ne dobivaju poštu. Neki uopće, a neki svoje račune i pošiljke pronalaze kod susjeda.

“Svoju poštu pronašla sam kod susjede koja živi nekoliko kuća od mene”, rekla je za Glas Istre stanovnica naselja Volme u Banjolama. Njena sugrađanka je dodala: “Svi smo bez računa, imamo opomene, a računa nema, znači dva tjedna nismo dobili ništa.”

Situacija se popravila tek kada se na njihovim vratima pojavilo poznato lice. “U srijedu smo dobili poštu nakon 15 dana. Došao je naš stari poštar. Kako sam čula od susjede, bio je na godišnjem odmoru te ga je mijenjala poštarica koja se nikako nije snašla”, objasnila je Banjolka Sanja.

Hrvatska pošta nema svoj ured u Banjolama, ali niti u obližnjoj Premanturi. Tvrde da ondje radi nova poštarica, iako žitelji tvrde da im stari poštar još uvijek kuca na vrata.

“Na rajonu koji pokriva područje Banjola imamo novu poštaricu koja još nije do kraja svladala rajon na kojem vrši dostavu. Novim kolegama u ruralnim područjima bez pravilnog redoslijeda kućnih brojeva i kovčežića, kojih nekad uopće nema, posao je u početku poprilično otežan. Krajem prošlog tjedna poštarici su u pomoć priskočili i kolege te je situacija normalizirana”, odgovorili su iz Hrvatske pošte.

Objava Stanovnici malog mjesta danima ne dobivaju svoju poštu: Objašnjenje je nadrealno pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.