Svečano otvorena cafe galerija Institut

Extra

Udruga Obnova u petak je na adresi Metalčeva 3, svečano otvorila cafe galeriju Institut.

Radi se o društveno-poduzetničkoj ideji koja je zamišljena još 2014. godine, a realizirana je u okviru istoimenoga EU projekta (Institut) prijavljenog i odobrenog u okviru ESF natječaja: “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.”.

U novootvorenoj cafe galeriji Institut gosti će uz omiljeno piće imati priliku uživati u brojnim društveno kulturnim sadržajima poput panela i tribina o društveno aktualnim temama, izložbama mladih umjetnika, književnim i filmskim večerima, kvizovima i tematskim druženjima. Poslovanjem po modelu društvenog poduzetništva, udruga Obnova doprinijet će i široj društvenoj zajednici jer će se sav višak prihoda ulagati u pokretanje i (su)financiranje novih projekata te otvaranje novih radnih mjesta.

Na otvorenju Instituta, Marko Paradžik – predsjednik udruge Obnova i Marko Banfić – voditelj projekta predstavili su projekt okupljenima uz kratki prikaz nastanka same projektne ideje te planiranih ciljeva koji se projektom žele postići.

Projekt Institut započeo je 9. ožujka 2021. godine, a trajat će do 9. rujna 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.067.400,00 HRK, dok je iznos EU potpore 907.290,00 HRK, odnosno 85%.

Više detalja o samome projektu možete vidjeti na poveznici.

Informacije o događajima u Institutu možete vidjeti na Facebook stranici: Institut – cafe galerija.

Više fotografija s otvaranja možete vidjeti na Instagram stranici Instituta.

Objava Svečano otvorena cafe galerija Institut pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.