UGOSTITELJSKE OBJEKTE ČEKA NOVA MERA! Oglasili se iz Kriznog štaba

Extra

“Moramo očekivati neku vrstu zaoštravanja postojećih mera”, najavio je epidemiolog Branislav Tiodorovoić.

Budući da je danas sednica Kriznog štaba, dr Tiodorović za Nova.rs otkriva šta nas sve to očekuje od novih mera koje će biti na snazi uskoro.

– Moramo očekivati neku vrstu zaoštravanja postojećih mera. To znači maske u zatvorenom prostoru, distanca i u zatvorenom i otvorenom prostoru, i dezinfekcija. Sve je to u ovom periodu prilično opalo. Vidimo da toga nije bilo u tržnim centrima, na skupovima, slavljima i kao posledicu na to sve imamo povećanje broja obolelih. Kod tržnih centara, negde još postoje kovid redari koji potenciraju da se nose maske, ali to se više ne praktikuje svuda – objašnjava poznati epidemiolog.

Dr Tiodorović smatra da ukoliko se budu poštovale mere nema potrebe za ograničenjem rada ugostiteljskih objekata.

– Ugostiteljima će biti upućen apel da svi njihovi radnici budu vakcinisani. Ovo može da važi kako za restorane, tako i za noćne klubove, i smatram da ne može da škodi da na ulazu u unutrašnjost objekta stoji natpis “Prednost imaju vakcinisani, oni koji su testirani i preboleli”. Na taj način bi se stvorila jedna atmosfera da svi budu upućeni na vakcinaciju ili testiranje. Da li se isplati da se svaki drugi, treći dan testirate, finansijski je to veliko opterećemnje. Zato je savet vakcinišite se, bićete slobodni kao ptica na nebu! To nije samo neka propaganda, to je nešto normalno u svetu – naglašava epidemiolog.

Izvor: Srbijadanas.com