UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA MANOLIĆU, KARAMARKO: “Čeka ga Božji sud i LUSTRACIJA”

Extra

Bivši lider HDZ-a i dopredsjednik Oreškovićeve višestranačke vlade Tomislav Karamarko, nakon što je sud dosudio da je odluka Povjerenstva da je u sukobu interesa bila nezakonita, dobio je još jednu sudsku satisfakciju.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Županijski sud u Sisku ukinuo je presudu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu koji je bio oslobodio Josipa Manolića od optužbe za kazneno djelo protiv časti i ugleda – klevetom…

Naime, stari i iskusni obavještajac, politički radnik, partijski i stranački pregalac, ilegalac, borac, antifašist,  antikapitalist, siva eminencija koječega, Tuđmanov susjed – međaš, u nadahnutom intervjuu jednom ozbiljnom tjedniku, nazvao me udbaškim suradnikom i doušnikom. Bilo je to davne 2015. godine kad on jos nije imao stotku, a ja niti šest banki.

Naravno da sam se naljutio i rečenog svevremenca tužio sudu. Razvlačila se ta mučna komedija do 2.ožujka 2018. i završila trijumfalističkim rukovanjima, tapšanjima i smješkom olakšanja drugova u sudnici. ON je oslobođen moje tužbe.

Moram priznati da sam se u nevjerici, misleći da sanjam, suočio s tom presudom. Gdje je tu pravda, sutkinjo, gospođo Despot? Pa meni su u onom, a danas sve popularnijem sustavu, oduzeli putovnicu zbog kleronacionalizma, studentske verbalnodeliktovske živahnosti, ponekog Ustani bane ili Vilo Velebita te aktivnosti u studenskim vjeronaučnim zajednicama.

Manolić je imao živopisne svjedoke – Antu Barišića (nažalost, pokojnog) poznatog patološkog lašca i konfabulatora, Stipu Mesića svjedoka opće prakse i Krunislava Olujića (bolje da ne izgovaram komentar). Moji svjedoci su bili profesionalci, struka i dokumenti.

Želim mu da još poživi u zemlji u kojoj su do sada lustrirani samo istinski domoljubi (neki i likvidirani).

A on je baš srećković jer je izbjegao sve ovozemaljske instance. No čeka ga Božji sud i lustracija”, komentirao je Tomislav Karamarko.

Objava UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA MANOLIĆU, KARAMARKO: “Čeka ga Božji sud i LUSTRACIJA” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.