“Upoznao sam lijepu djevojku”

Info

“Upoznao sam lijepu djevojku, a tada sam imao ženu i kćerku od 4 godine.

Ostavio sam svoju ženu, tužna je i molila me je samo da budem tu da dijete ima oca, ne moramo biti u braku i ne moramo spavati u istoj sobi..

Odbio sam je naravno, i otišao. Zadnje što sam vidio jeste tužan pogled ćerke i očajan pogled žene..Zatvorio sam vrata, i više ih i nisam otvorio.. Sreo sam ženu na ulici prije neki dan.

Ona je šetala s kćerkom, i verovatno njenim mužem.. Pogledala me je, i ja sam nju.. U očima sam samo vidio prošlost i svako je otišao svojim putem.”

BONUS

Gazda je jedne građevinske firme u Njemačkoj Hubert Šiles (68) tokom nedavnih poplava se ponio kao pravi heroj. Naime, njemački mediji pišu, da se Šiles spustio pod branu na rijeci Štajnbah, u trenutku kada su svi mislili da će pući i odnijeti sve okolo.

Tada je bagerom oslobodio zapušene cijevi da voda može da teče kontrolisano. Radi se o brani koja je visoka čak 18 metara na zapadu Njemačke, pa se može reći da je Hubert svojih postupkom spriječio još veću katastrofu.

“Nisam mogao nikoga (od svojih zaposlenih) da izložim riziku da ode tamo. Jasno mi je bilo šta činim. I, uz Božiju pomoć, uspjelo je. Ne želim sad nikakve lovorike, svako drugi bi uradio isto“, rekao je za Frankfurter Allgemeine.

Armin Lašet, lider partije CDU i premijer jedne od saveznih država koje su pogođene poplavama, rekao da je brana Štajnbah dizajnirana za upravljanje rizikom od poplava koje će se dogoditi jednom u 10.000 godina, prenosi The National news.

“To je premašeno u posljednjih nekoliko dana. Niko ne bi pomislio da je to moguće u ovoj mjeri“, rekao je on.

Pohvalio je i Šilesa.

„To je bio po život opasan zadatak. Rekao je da će preuzeti taj rizik i odblokirao je cijev da bi voda mogla da ode. Pokazao je građansku hrabrost i posvećenost u hitnom času koji nam je pomogao ovdje i na mnogim drugim mjestima“, dodao je on.

Lašet je u ponedjeljak bio u posjeti brani sa njemačkim ministrom unutrašnjih poslova. Dok su spasioci tragali za tijelima, a policija bdila zbog pljačkaša koji su napadali ugrožene domove, postavljala su se pitanja da li su vlasti upozorile ljude na opasnost.

Meteorolozi su predviđali pljuskove, ali je veći dio kiše stigao usred noći tako su mnogi stanovnici bili nespremni za situaciju koja je uslijedila.