Uznemirujuća snimka: Kineski radnici na gradilištu nožem derali kožu sa male životinje

Extra

Društvenim mrežama priširila se uznemirujuća snimka iz Zrenjanina u Srbiji na kojoj se vidi kako dvojica radnika nožem deru životinju na ogradi gradilišta. Prema navodima portala Nova.rs, riječ je o kineskoj tvornici guma Linglong.

Autor snimke tvrdi da je riječ o mački, a na društvenim mrežama su se pojavile sumnje da je riječ o drugoj životinji. Iz tvornice LinLong poručuju da se radi o zecu te da su tražili da radnici sa snimke dobiju trenutačni otkaz te da ih se udalji s gradilišta.

Na snimci se vidi životinja koja je vezana za dasku. Jedan muškarac u ruci drži nož i dere kožu životinje, dok drugi stoji pokraj njega.

Iz tvornice LingLong poručili su da su istražili slučaj te uputili priopćenje u kojemu priznaju da je snimka nastala na gradilištu njihove tvrtke. Potvrdili su da su protagonisti snimke zaposleni kod njihova podizvođača zaduženog za izvođenje radova na izgradnji tvornice. Utvrdili su da je životinja sa snimke ranije ulovljeni zec, a ne mačk, te da ga je jedan od lokalnih mještana donio radnicima.

LinLong je od podizvođača tražio otpuštanje radnika ističući da je takvo ponašanje nedopustvo jer je briga o životnjama jedan od glavnih postulata njihova poslovanja.

Reagirali su i iz udruge OSNA (Organizacija za spašavanje prirode i životinja) koji su zatražili izvanredni inspekcijski nadzor. Za novinsku agenciju Beta su rekli kako su dobivali prijave da u supermarketima u Zrenjaninu Kinezi redovito traže meso mačke.

– Malo je reći da su ovakve scene nedopustive u 21. stoljeću, rekli su.

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

Objava Uznemirujuća snimka: Kineski radnici na gradilištu nožem derali kožu sa male životinje pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.