ZAPISNIČARKI POZLILO DOK GA JE SLUŠALA: Ispitan djecoubojica Kopitz

Extra

Harald Kopitz (56), austrijski je državljanin koji je okrivljen da je u noći s petka na subotu 24. na 25. rujna, u unajmljenom stanu u zagrebačkim Mlinovima otrovao tabletama svoje troje djece i nakon toga neuspješno pokušao samoubojstvo.

Kako piše Jutarnji list, Kopitz se i dalje se nalazi u samici Bolnice za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj u kojoj na njemačkom piše svoje viđenje zločina zbog kojeg mu prijeti i do 50 godina zatvora. U zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu zamjenica Albina Tisanić ispituje svjedoke od kojih želi saznati sve o njegovu životu.

Njegovbranitelj Marko Ivica, koji ga brani po službenoj dužnosti, potvrdio je za Jutarnji list samo da je podnio žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora i provođenju istrage koja još nije riješena.

Majka djece još nije ispitana kao svjedok i vjerojatno će biti ispitana na kraju istrage. Ispitani su njegovi kolege i prijatelji o okolnostima njegovih poslova i privatnog života. U tjednu kad su djeca ubijena ona su prema dogovoru s majkom trebala biti kod oca, a naredni tjedan su trebala ići kod majke.

Kopitz je radio kao financijski savjetnik i menadžer u nekoliko inozemnih kompanija te u tvrtkama u Hrvatskoj. Tražio je novi posao i bio na nekim razgovorima, a zbog financijskih teškoća u koje je upao, prijetilo mu je i otkazivanje stana u Mlinovima što je navodno teško primio.

Još uvijek nije objasnio motiv i razlog zbog kojeg je ubio vlastito troje djece. Zapisničarki tužiteljice prilikom ispitivanja svjedoka jednom prilikom je čak i pozlilo, što govori o mučnoj situaciji. Zasad još nije provedeno psihijatrijsko vještačenje Haralda Kopitza.

Objava ZAPISNIČARKI POZLILO DOK GA JE SLUŠALA: Ispitan djecoubojica Kopitz pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.