ZBOG KORONA MJERA: Pobuna u Sloveniji, prosvjednici bacaju baklje na Parlament, policiju gađaju bocama, kruže helikopteri!

Extra

Protivnici mjere za suzbijanje covida-19 večeras su se okupili na Trgu republike u Ljubljani. Oni su kritizirali vladu skandirajući da podnese ostavku. Nakon dva sata zapalili su baklje i počeli ih bacati na Parlament Slovenije, javila je N1 Slovenija.

Prosvjednici, koji su se okupili danas na Trgu republike u Ljubljani, imali su dva zahtjeva: Promjenu mjera za suzbijanje virusa covid-19 u preporuke i prijevremene izbore.

Prije prosvjeda organizatori su pozivali na miran skup, no incident se dogodio čim je nepoznata osoba bacila bocu na jednog od policajaca koji su čuvali skup. Okupljeni su se približili i ulazu u zgradu Parlamenta. Policija je stoga pojačala svoju prisutnost ispred Narodne skupštine.

Prisutni su zapalili navijačke baklje i počeli ih bacati na Parlament Slovenije. Jedna od baklji pala je ne sredinu nadstrešnice iznad vrata i izgorjela. Policijski helikopter kruži iznad Ljubljane, javlja reporter N1.

“Kad igramo nogomet, Viole i Green Dragons su na suprotnim obalama, a kad je u pitanju Slovenija, oni se skupa”, kazao je jedan prosvjednik potvrdivši navode kako na skupu učestvuju dvije najveće navijačke skupine u ovoj zemlji.

Okupljeni na skupu također su doveli u pitanje sve znanstvene nalaze i nepobitne činjenice o koronavirusu i cjepivima.

Epidemiološka situacija u Sloveniji

U međuvremenu, epidemiološka slika u zemlji nastavlja se pogoršavati. U utorak je nakon 6.645 PCR testova potvrđena zaraza kod 1.364 novozaraženih. Na intenzivnoj njezi liječi se 76 osoba, a umrlo je čak šest pacijenata s covidom-19.

Prema Nacionalnom institutu za javno zdravstvo Slovenije, u zemlji je trenutno 11.238 aktivnih slučajeva infekcije.

Iako je interes za cijepljenje sve veći, još uvijek nije postignut dovoljan obuhvat cijepljenjem. Trenutno je 50 posto ljudi cijepljeno jednom dozom, a 45 posto ili 947.759 osoba je potpuno cijepljeno.

Objava ZBOG KORONA MJERA: Pobuna u Sloveniji, prosvjednici bacaju baklje na Parlament, policiju gađaju bocama, kruže helikopteri! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.