ZBOG MITA I KORUPCIJE UHIĆEN MEĐIMURSKI ŽUPAN!

Extra

U najnovijoj akciji USKOK-a i policije uhićeno je šest osoba, a među njima i Matija Posavec, župan međimurski. Kako neslužbeno doznaje Večernji list, on i ostali sumnjiče se za niz koruptivnih djela, koja uključuju zloporabu položaja te davanje i primanja mita

Isto tako, prema neslužbenim informacijama, najnovijom uskočko-policijskom akcijom obuhvaćen je i Stjepan Kovač, bivši gradonačelnik Čakovca, a sada saborski zastupnik za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta. Kada će se odlučivati o skidanju njegovog imuniteta za sada je nepoznato.

– Mi vam zasad ne dajemo nikakve informacije – rekli su  u Međimurskoj županiji.

Državno odvjetništvo dalo je zahtjev saborskom Mandatno-imunitetnom povjerenstvu da se ukine imunitet zastupniku Stjepanu Kovaču. Potvrdio je to i Hrvoje Zekanović danas u Hrvatskom saboru. Uobičajena je praksa da se postupi po zahtjevu DORH-a, što bi značilo da će Kovaču tijekom dana biti skinut imunitet. Zekanović kaže da ne zna koji je razlog za skidanje imuniteta.

Matija Posavec je bio član stranke HNS, ali je 2019. izašao iz nje i od onda je nezavisni političar. Diplomirao je na prometnom fakultetu u Zagrebu, a politikom se bavi od 2005. godine.

Objava ZBOG MITA I KORUPCIJE UHIĆEN MEĐIMURSKI ŽUPAN! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.