Zvezda se pojačava za Ligu Evrope

Extra

Crvena zvezda je na dobrom putu da razreši goreće pitanje u timu i kompletira svoje redove. Kako saznaje Mozzart Sport srpski šampion je u pregovorima sa doskorašnjim levim bekom Genta, Miladom Mohamadijem (27).

Iranac je slobodan igrač i trebalo bi da predstavlja ozbiljnu konkurenciju Milanu Rodiću u narednom periodu, ali nije jedina opcija na stadionu Rajko Mitić, s obzirom da se priča i o Frederiku Andre Bjorkanu iz Bodo Glimta, koji je ugovorom sa norveškim klubom vezan do 31. decembra. Crveno-beli još uvek nisu u trci sa vremenom, pošto je rok za registraciju igrača u Ligi Evrope ističe u ponoć 2. septembra, ali moraju prilično brzo da zavše posao.

Mohamadi je standardni iranski reprezentativac, ima 37 nastupa za državni tim, a nalazi se na spisku selektora Dragana Skočića za predstojeće okršaje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Sirije (2. septembar) i Iraka (7. septembar). Sa druge strane, Bjorkan je u julu ove godine debitovao za Norvešku, ima 23 godine, ponikao je u Bodo i već sakupio 120 utakmica seniorskog fudbala. S obzirom da mu ugovor ističe poslednjeg dana ove godine, ne bi trebalo da bude nikakvih komplikacija oko njegovog eventualnog rastanka sa Norvežanima.

Crveno-beli Milada Mohamadija mogli da vide na delu prošle sezone u Ligi Evrope, pošto je odigrao oba meča po 90 minuta za Gent protiv ekipe Dejana Stankovića u grupnoj fazi Lige Evrope. Mohamadi je pre Genta igrao za ruski Terek, koji ga je u februaru 2016. godine doveo iz iranskog Rah Ahana za obeštećenje od 300.000 evra. Veruje se da bi Iranac dodatno doprineo na brzini ekipi Dejana Stankovića, koja je uočena kao nedostatak ovog tima crveno-belih. Taj proces je započeo angažovanjem Rišaira Živkovića, a zavidnu brzinu poseduje i Mohamadi, koji po potrebi može da zaigra i ofanzivnije u veznom redu.

Crvena zvezda već godinama unazad muči muku sa konkurencijom na ovoj poziciji u timu. Poslednji neuspeli inostrani pokušaj predstavljao je Brazilac Žander, koji je stigao u julu 2019. godine iz kiparskog Pafosa, ali je otpisan već na kraju godine, posle tragične večeri u Atini, gde je skrivio jedanaesterac četiri minuta pre kraja meča i ostavio srpskog šampiona bez proleća u Evropi.

Proteklih godina na stadionu Rajko Mitić bilo je i nekoliko neuspešnih projekata sa domaćim igračima. Krenulo se sa Aleksom Terzićem, koji je vrlo brzo otišao u Fiorentinu, potom se pokušavalo sa Stefanom Hajdinom i Markom Konatarom, ali se na kraju došlo do toga da crveno-beli čitavu prošlu sezonu odigraju bez drugog levog beka, a potom i celokupne ovogodišnje kvalifikacije. Sav teret spao je na Milana Rodića, koji je vrlo dobro odradio posao, ali crveno-bele tek očekuju zahtevni mečevi na domaćoj i evrosceni, pa je svima u klubu jasno da je neophodno pronaći još jednog igača na ovom mestu u timu.

Kako stvari stoje, srpski šampion će ponoći 2. septembra, promovisati novog levog beka i značajno olakšati posao Dejanu Stankoviću, koji je na toj poziciji u timu, udsustvu Rodića, prošle i ove sezone prinudno koristio Marka Gobeljića, Milana Gajića, Strahinju Erakovića i Miloša Degeneka.

Izvor: mozzartsport.com