“AFERA MASONI”: VRATIO SE, PA ISTI DAN PONOVO SUSPENDIRAN

Extra

Dražen Jelenić se danas uredno pojavio na poslu, ali već u 14 sati morao je napustiti ured. Odvjetnica Dražena Jelenića, Vesna Alaburić, za N1 je potvrdila da je Jelenić ponovno suspendiran s posla.

Naime, Državnoodvjetničko vijeće već je po uputi Vrhovnog suda o ponovnom odlučivanju opet donijelo istu odluku. Ponovno su suspendirali Dražena Jelenića s posla, potvrdila je za N1 Alaburić, koja najavljuje novu žalbu.

Podsjetimo, nakon što je Vrhovni sud prihvatio žalbu zamjenika glavne državne odvjetnice Dražena Jelenića i ukinuo prvostupanjsko rješenje Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) kojim je produljeno Jelenićevo privremeno udaljenje od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti na rok od daljnja tri mjeseca, Jelenić se danas pojavio na poslu.

Najviši sud je, podsjetimo, ne navodeći Jelenićevo ime, prošloga tjedna priopćio kako smatra da sama činjenica da je glavna državna odvjetnica pokrenula stegovni postupak ne može biti razlog za odluku o produljenju privremenog udaljenja zamjeniku glavne državne odvjetnice.

– Ako doista za vrijeme trajanja stegovnog postupka nije moguće redovno obavljanje dužnosti zamjeniku glavne državne odvjetnice, onda to treba jasno obrazložiti – pisalo je u priopćenju Vrhovnog suda.

Sudac Marijan pritom je DOV-u dao jasnu uputu da u ponovljenom postupku treba donijeti novu “na zakonu utemeljenu odluku koju će pravilno i potpuno obrazložiti i pritom otklonit uočene nedostatke”.

Predsjednik DOV-a i zamjenik glavne državne odvjetnice Darko Klier reako je da će DOV u sastavu od tri člana idući tjedan donijeti novu odluku, ali je “teško reći kakva će biti”. Jelenić se tako na posao nije vratio niti jedan radni dan i ponovo je suspendiran, pa će sada čekati novu odluku, na koju će opet imati pravo žalbe.

Objava “AFERA MASONI”: VRATIO SE, PA ISTI DAN PONOVO SUSPENDIRAN pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.