Markotić: ‘Ako se ne cijepite, virus vam može doći u testise i ejakulat, a evo što se događa ženama’

Extra

Na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite postavljeno je pitanje o posljedicama koje koronavirus može ostaviti na reproduktivno zdravlje ljudi.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević“, Alemka Markotić, rekla je da je to jako važno pitanje te da će pokrenuti projekt praćenja muškog i ženskog reproduktivnog zdravlja.

“Vidi se da infekcija može značajno utjecati na smrt ploda i na prerano rođenje, i na kasnije posljedice. Trudnice češće završavaju na intenzivnoj, djeca isto češće na neonatološkim odjelima. Kod muškaraca je uočeno da se virus može naći u testisima i ejakulatu pa i utjecati na plodnost muškaraca. U isto vrijeme dosad dostupne studije kod cijepljenih ne pokazuju ništa od toga, i strašno je da takve neistine izlaze u javnost. Nema nikakvih pokazatelja da cjepivo utječe na sterilnost, ali bolest utječe na reproduktivno zdravlje”, naglasila je Markotić.

Objava Markotić: ‘Ako se ne cijepite, virus vam može doći u testise i ejakulat, a evo što se događa ženama’ pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.