BELJAK SMATRA DA JANDROKOVIĆ MORA U ZATVOR – a ima vrlo osebujan opis krivičnog djela!

Extra

HSS-ov saborski zastupnik Krešo Beljak rekao je u srijedu da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković navodno ljetos počinio dva ozbiljna kaznena djela, lažno prijavljivanje te zlouporabu položaja i ovlasti, upitavši premijera Andreja Plenkovića je li s tim upoznat.

Beljak je na saborskom aktualnom prijepodnevu kazao da je jedan HDZ-ov simpatizer tražio od jednog drugog HDZ-ovca Jandrokovićev broj kako bi ga nazvao i čestitao Dan domovinske zahvalnosti.

“Broj je dobio i nazvao ga je, onda ga je Jandroković sasuo salvom uvreda i spustio slušalicu, a već idućeg dana simpatizer je dobio poziv od policije i završio na obavijesnom razgovoru u svojstvu osumnjičenika za kazneno djelo prijetnje”, rekao je Beljak.

Ocijenio je kako time postoji sumnja da je Jandroković počinio kaznena djela lažnog prijavljivanja djela te zlouporabe položaja i ovlasti.

Beljak je nadalje naveo da je taj simpatizer Jandrokovića oslovio s “gospodine Njonjo” i da ga pritom nije imao namjeru uvrijediti.

“Poznato je i da vi imate nadimak, poznato je da mene pola države zove ‘pajser’, poznato je da većina političara ima neke nadimke, no nitko to ne smatra prijetnjom osim gospodina Jandrokovića”, zaključio je Beljak.

Plenković: Kakvo je ovo pitanje za aktualno prijepodne?

Plenković je rekao kako mu to nije poznato te da ne zna kakvo je ovo pitanje za aktualno prijepodne u Saboru.

Miri Bulju (Most), kojeg su zanimale investicije u Splitsko-dalmatinsku županiju i brzu cestu Kukuzovac-Križice, premijer je poručio da Vlada brine i pomaže tom kraju te mu spočitnuo što alkare naziva “HDZ-ovim poltronima”.

“Alka je dio nas i ne možete je vi privatizirati”, uzvratio je Bulj.

Sabina Glasovac (SDP) ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek upitala je što je ministarstvo napravilo kako bi se utvrdilo postoje li naznake medijskog kartela vezane uz dobivanje koncesije za 101 MHz, koja je dana Top radiju.

“Vi pozivate na kršenje zakona jer Ministarstvo ne može preispitivati odluke neovisnog regulatora. Mi nismo nadležni nadzirati rad regulatora, za to je nadležan Sabor. Izvolite pozvati članove Vijeća za elektroničke medije na sjednicu. Predsjednik Vlade ne može narediti istragu oko ovoga pitanja. Vlada ne može dijeliti i oduzimati koncesije. Ja sam javno pozvala članove VEM-a da obrazlože svoje odluke. Pozovite ih u Sabor, pitajte ih”, odgovorila je ministrica.

Nezadovoljna odgovorom Glasovac je kazala kako nije ništa drugo ni očekivala od ministrice, “nego da perete ruke od odgovornosti”.

“A zapravo ste vrlo umiješani u brojne ružne stvari koje se događaju u području kulture i medija”, rekla je Glasovac i optužila ministricu da preko kumskih i obiteljskih veza utječe na brojne stvari u području kulture i medija.

Ministar zdravstva Vili Beroš je, na upit Stephena Nikole Bartulice (DP) može li odbijanje testiranja na covid-19 za djelatnike u zdravstvu biti osnova za otkaz, kazao kako će na to odgovoriti pravnici. “Kako ćemo postupati prema onima koji se odbiju testirati, pravnici će naći adekvatan odgovor na to pitanje”, poručio je ministar.

 

Objava BELJAK SMATRA DA JANDROKOVIĆ MORA U ZATVOR – a ima vrlo osebujan opis krivičnog djela! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.