Milanović Litre: Mišljenje hrvatskog naroda oko eura nebitno za Plenkovića

Extra

Zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre ponovno je u subotu prozvao premijera Andreja Plenkovića i “vladajuću elitu” da im je nebitno mišljenje naroda oko uvođenja eura, te poručio da stoga suverenisti o tom pitanju pokreću inicijativu za raspisivanje referenduma.

Premijer Andrej Plenković, guverner HNB-a Boris Vujčić i plejada briselskih birokrata svojevoljno su odlučili da se Hrvatska pridruži europodručju, objavio je Milanović Litre na Facebooku te poručio da su suverenisti pokrenuli inicijativu za referendum oko zaštite hrvatske kune. “Referendum je jedini način da to ostvarimo”, poručio je Milanović Lite.

“Briselske birokrate” optužuje da žele ostaviti dojam nezaustavljivosti procesa pridrživanja Hrvatske europodručju.

“Za njih smo svi mi najobičniji plebejci kojima ne treba dopustiti da uopće dođemo u priliku odlučivati o budućnosti svojih života i naše domovine”, navodi Milanović Litre.

Dokaz tomu je, smatra, odnos Plenkovića i njegove Vlade prema referendumskim inicijativama što je, kaže, potvrdio i nedavnim izjavama poput one da smo”formalno-pravno referendum o uvođenju eura već imali 2012., te da ga ne treba biti, što se njega tiče.”

Ističe kako je na Referendumu o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji jedino pitanje na glasačkom listiću glasilo: “Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji?” Također, naglašava da tijekom kampanje za referendum ulazak u europodručje nije ni na koji način iskomunicirano s biračima.

Po njegovom sudu, normalno je zapitati se zašto predsjednik Vlade takvim lažima manipulira građanima. Hrvatski narod ima pravo izjašnjavati se oko svih bitnih tema koje utječu na naše živote, a pogotovo oko tema kojima se dio teško stečenog suvereniteta predaje u ruke Bruxellesu, istaknuo je Milanović Litre.

Ocijenio je kako je članstvo Hrvatske u Europsku uniju bilo nepripremljeno, što je bilo vidljivo po loše ispregovaranim pretpristupnim pregovorima i nesposobnosti naših državnih institucija u obavljanju najbanalnijih zadataka.

Očitim smatra da je Andrej Plenković puno naučio od svoje mentorice Jadranke Kosor, koja mu je uručila člansku iskaznicu, pa je nastavio s njezinim politikama ulaska u unije za koje Hrvatska nije spremna.

(Hina)

Objava Milanović Litre: Mišljenje hrvatskog naroda oko eura nebitno za Plenkovića pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.