BEZAKONJE, SAMOVOLJA I NESPOSOBNOST: Samodol objavio insajderske informacije kako Tomašević vodi grad!

Extra

Ante Samodol, razriješeni član uprave Zagrebačkog holdinga, upravo je na svom blogu Anteportas objavio podužu insajdersku ispovijest o okolnostima raskola uprave Zagrebačkog holdinga koja se odvila u ponedjeljak pod naslovom “Cirkus u našem gradu.

Progovara o tri mjeseca rada na čelu Holdinga s predsjednikom uprave Nikolom Vukovićem, o suradnji s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem i Možemo!, kao i međuodnosima u Holdingu opisujući cijelo to iskustvo kao rad u “dječjem vrtiću”.

Samodol u zapaljivoj ispovijesti, među ostalim, navodi da su gradonačelnik Tomislav Tomašević i članovi nadzornog odbora Holdinga imali “tajne susrete s bankama”, da se novi predsjednik uprave Holdinga Ivan Novaković uvrijedio kada su mu za službeni automobil ponudili Opel Insigniju, a kao glavni kamen spoticanja u suradnji ističe Ratka Bajakića, člana nadzornog odbora i čovjeka bliskog gradonačelniku Tomaševiću, koji se, kako piše Samodol, na sastancima derao “da je ovdje on vuk, a predsjednik uprave Vuković ovca”.

U ukupno 11 točaka Samodol priča cijelu priču od prvog susreta i pristanka na mjesto člana uprave Holdinga, do konačnog razrješenja. Tako kaže da su na prvom sastanku sudjelovali Tomislav Tomašević (TT), zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec (DD), Teodor Celakoski, politički ideolog Možemo!, Ante Samodol i Nikola Vuković.

“Na moje pitanje – zašto baš ja – (Celakoski) odgovara izravno i bez zadrške: zato što se ne daš j….! Potvrdio je da su temeljito istražili sve što o meni piše na internetu, kao i moj blog. Što izravno, što neizravno, priznao je da ga muči moja „desničarska“ prošlost”, piše Samodol u blogu.

Napominje i da je otpočetka bio dogovor da on i Vuković ne istupaju u javnosti: “uz izričitu zabranu bilo kakve komunikacije s javnosti, počinjemo primati izravne naloge i zahtjeve. Vuković i ja zaključujemo: pored amatera imamo bezakonje i nesposobne. Idemo dalje.”

Tu Samodol misli na članove nadzornog odbora s kojima su se on i Vuković, kako se čini, gledali preko nišana otpočetka – konkretno s Ratkom Bajakićem i Suzanom Brenko koji su, tvrdi Samodol, tražili veće ovlasti nego što im pripadaju.

“Naša sumnja u skrivene namjere Gradske uprave se potvrdila vrlo brzo. Tako već u petak popodne 27.8.2021. Daniela Dolenec (koja je zapravo cijelo vrijeme ključna figura zadužena za ZGH) zove predsjednika Uprave Vukovića s ciljem organiziranja sastanka putem Zooma-a u nedjelju 29.8.2021. u 15h, a sve s namjerom dogovora oko izmjene ključnog dokumenta – Izjave o osnivanju ZGH – u kojoj bi se dale dodatne ovlasti članovima NO i time razvlastila Uprava! Kad sam to čuo, doslovno su mi ispale iz ruku škare kojima sam uređivao vrt. Predlažem Vukoviću da pozdravi DD i da ne postoji šansa na pristanak s moje strane. Ukoliko to provedu, dajem ostavku! Bio je to ključni trenutak razlaza jer članovi NO-a niti DD nisu odustajali od ciljanih većih ovlasti.”

Sukobi su bili, kako piše Samodol, i na relaciji njega i Vukovića te novoimenovanih članova uprave Ivana Novakovića, sada predsjednika uprave Holdinga, Boris Sesar i Matija Subašić-Maras.

“Kada su raspisali natječaj za voditelje podružnica i imenovali povjerenstvo koje je među gotovo 300 kandidata odabralo kandidate za testiranje – novim članovima i članici Uprave (koja se pridružila tek 15.9.) se to činilo suspektnim. Tako nova članica Uprave traži da se provjere neka konkretna imena koja nisu prošla i da se usprkos tome pozovu na intervjue (i to nam sve potvrdi na sjednici Uprave, što li joj bi i je li svjesna u što je ušla). I to nije sve, sadašnji predsjednik Uprave kaže da traži reviziju rada Povjerenstva. Opet nema suradnje, rekli bi TT i DD.”

Samodol na kraju progovara i o razrješenju, odnosno o noćnom sastanku u petak između Tomaševića, Dolenec i dogradonačelnika Luke Korlaeta na koji su pozvani Samodol i Vuković. “Dok Vuković i ja čekamo, u dvoranu ulaze TT, DD i Korlaet. Pri tome na ulazu DD izlane: I on je tu! To se odnosilo na mene (žena me skurila u trećem licu). Ponudim se ja tako da odem, ali TT kaže sjedni i tako krene tirada koju sam napustio u 19:45h s dogovorom da ću ja dati ostavku, a da oni sami odaberu dan u idućem tjednu koji im najviše odgovara i to objave. Do tada ću ja biti na godišnjem. Naravno, u tom slučaju mi ne pripada nikakva otpremnina. Rukujem se s TT i DD, odlazim i to je to. Međutim, uslijedio je još jedan sastanak u nedjelju 3.10.2021. s Vukovićem u kojem oni mijenjaju stav i zahtijevaju da i on da ostavku jer je, tobože, naručio tekst u Jutarnjem. Donose presudu bez dokaza. Vuković im kaže da on nikad ne bježi, već da ga zajedno sa mnom razriješe i daju obrazloženje. Zapravo su odluke već donijeli, samo su tražili povod. Sa mnom više nisu kontaktirali.”

Zaključuje Samodol da je sve to bio “dječji vrtić”.

“Ako je netko u svemu ovome prepoznao dječji vrtić – ma kakvi, tamo tete dobro znaju što rade. Ako je netko prepoznao dječji vrtić i neke čudne ljude – možda, jer ovdje tetak ne zna što radi, a znaju li teta i njeni prijatelji – još ne znamo. Osobno sam sve ovo doživio kao veliku prevaru u cirkusu u našem gradu. Ne ponovilo se!”

Objava BEZAKONJE, SAMOVOLJA I NESPOSOBNOST: Samodol objavio insajderske informacije kako Tomašević vodi grad! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.