Biden: Situacija je izuzetno opasna, uskoro će vjerojatno doći do novog napada

Extra

Američki predsjednik Joe Biden upozorio je u subotu da je “vrlo vjerojatan” napad na zračnu luku Kabulu u sljedećih “24 do 36 sati” te da američki napad kojim su ubijena dva člana Islamske države nije i “posljednji”.

“Stanje na licu mjesta je i dalje iznimno opasno i postoji velika prijetnja terorističkog napada na zračnu luku”, napisao je američki predsjednik u priopćenju nakon susreta s vojnim i sigurnosnim savjetnicima.

“Naši zapovjednici su me informirali da je vrlo vjerojatan napad u sljedećih 24 do 36 sati”, naveo je Biden.

U napadu u četvrtak blizu zračne luke Kabula ubijeno je stotinjak ljudi, među kojima 13 američkih vojnika.

Džihadistička skupina Islamska država Khorasan (ISIS -K), preuzela je odgovornost za napad u četvrtak na koji je odgovorila američka vojska.

Pentagon je objavio u subotu da su “dvije važne mete” skupine Islamska država (IS), “organizatori” i “operateri”, ubijeni u američkom napadu bespilotnom letjelicom u Afganistanu, ali nije otkrio njihova imena.

“Rekao sam da ćemo uloviti skupinu odgovornu za napad na naše postrojbe i nedužne civile u Kabulu i to smo učinili”, istaknuo je Biden u priopćenju.

“To nije posljednji napad. Nastavit ćemo loviti pojedince uključene u taj grozan napad”, dodao je.

Pentagon je u subotu poslijepodne objavio identitet 13 vojnika ubijenih u napadu u četvrtak. Među njima pet ih je imalo 20 godina, upravo koliko traje najduži rat Sjedinjenih Država, pokrenut 2001. u Afganistanu.

“Njihova hrabrost i altruizam omogućili su da 117.000 ljudi bude na sigurnom”, koji su napustili Afganistan od kraja srpnja, pozdravio je Joe Biden.

Njihova tijela su u subotu bila na putu prema Sjedinjenim Državama, navodi Pentagon.

 

(Hina)

Objava Biden: Situacija je izuzetno opasna, uskoro će vjerojatno doći do novog napada pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.