BUUUUM! Zvezda cementira igrača do kraja karijere

Extra

Iskusni levi bek bi do kraja sedmice trebalo da produži saradnju sa crveno-belima

Traje neizvesnost na Marakani oko angažovanja inostranog levog beka, pošto su u opticaju iranski reprezentativac Milad Mohamadi i velika nada Bode Glimta Andre Bjorkan. Ali u senci potrage za inostranim levim bekom, čelnici i članovi sportskog sektora crveno-belih pripremaju produženje ugovora sa Milanom Rodićem. Nekadašnji reprezentativac Srbije mogao bi do kraja radne sedmice da stavi paraf na vernost srpskom šampionu do 2025. godine i praktično na Marakani stavi tačku na vrlo lepu karijeru, saznaje Mozzart Sport.

Od leta 2017. godine Milan Rodić, koji je pristigao iz Krila Sovjetov, nametnuo se kao jedan od tihi vođa nove generacije. I u prethodne četiri godine iza sebe je ostavio više nego lepu zaostavštinu. Osvojio je četiri titule, duplu krunu u sezoni za nama, bio jedan od heroja dvostrukog ulaska u Ligu šampiona i pohoda na proleće u Ligi Evrope.

Bilo je i teških trenutaka, pre svega izazvanih povredama i nedostatkom konkurencije na levom boku. Ali kada se podvuče crta jasno je da je Milan Rodić bio investicija koja se isplatila Crvenoj zvezdi. Kao što je i Crvena zvezda mnogo toga lepog donela iskusnom levom beku i vratila ga na auto-put fudbalskih dešavanja.

Tokom ranog leta sve je ukazivalo da bi Milan Rodić, godinu dana pre isteka ugovora, mogao da napusti Marakanu. Osetio je u jednom trenutku zasićenje izazvano velikim pritiskom i još većim brojem mečeva u kontinuitetu, ali se u poslednjih nekoliko sedmica sve promenilo. Kako se može čuti momak iz Drvara, rođen 1991. godine, namestio je glavu da u bližoj i daljoj budućnosti nosi crveno-beli dres. I ne bi bilo iznenađenje da do kraja karijere ostane u Crvenoj zvezdi i još nekim trofejom i velikim evropskim duelom oplemeni igrački boravak u Ljutice Bogdana.

Sve izvesniji ostanak Milana Rodića ne isključuje potragu za još jednim levim bekom, koji bi imao dovoljno kapaciteta da predstavlja pravu alternativu nekadašnjem članu Zenitu. Upravo je nedostatak prave konkurencije doveo u jednom trenutku do ozbiljnog zamora materijala kod Milana Rodića. Pratile su ga i povrede, ali se uvek izdisao iz problema i opstajao u društvu najuticajnijih igrača Crvene zvezde. Uostalom, Rodić je jedan od igrača u koje Dejan Stanković ima neograničeno poverenje.

„Teško da u ovom trenutku možemo da nađemo boljeg levog beka od Rode“, poručio je trener crveno-belih uoči početka letnjih kvalifikacija.

Tokom boravka u Crvenoj zvezdi Milan Rodić je odigrao 156 utakmica, postigao pet golova i upisao 16 asistencija.

Prvi put je produžio ugovor sa crveno-belima marta 2019. godine, posle odlične polusezone pod komandom Vladana Milojevića i ulaska u Ligu šampiona. Tada je potpisao vernost do juna 2022. godine.

Sada je vreme za novi produžetak. Na Marakani očekuju i uspešne pregovore sa Mirkom Ivanićem.

Izvor: mozzartsport.com