COVID FAŠIZAM NA NEW ZELANDU: Policija se hvali zaplijenom piletine kao da je kila kokaina!

Extra

Novozelandska policija uhitila je dvije osobe koje su pokušale prokrijumčariti pun prtljažnik hrane iz popularnog fast food lanca Kentucky Fried Chicken (KFC) u zatvorenu urbanu zonu najvećeg grada u državi, Aucklanda. Kako piše Guardian, policajci su u prtljažniku pronašli i više od 100.000 novozelandskih dolara.

Muškarci su navodno uhićeni kada su automobilom pokušali pobjeći od policije blizu “granice” Aucklanda.

Zašto je “švercanje” hrane u Auckland takav problem? Stvar je u tome da je najveći grad u zemlji već mjesec dana u strogom lockdownu (razina 4) te je praktički izoliran od ostatka države kako bi se, kako to tvrde tamošnje vlasti, spriječilo širenje novog koronavirusa.

Pritom valja napomenuti da se u Novom Zelandu zadnjih desetak dana broj novozaraženih po danu kreće oko 20. Također, zadnjih 10 dana ni jedna osoba kojoj je dijagnosticiran covid nije preminula.

S druge strane, iznimno stroge mjere itekako su ostavile traga na populaciji Aucklanda koja već tjednima ne samo da ne može ići u restorane, nego ne može naručiti hranu ni putem dostave. U takvom je ozračju i fast food hrana postala vrijedna, a mnogima rastu zazubice u samoj pomisli na burger iz McDonald'sa ili piletinu iz KFC-a. No, policija je nesmiljena u provođenju mjera, što pokazuje i slučaj iz prošlog tjedna kada su prijavili muškarca koji je na društvenim mrežama objavio video kako prelazi granicu Aucklanda u potrazi za McDonald'som.

Što se tiče uhićenja u “slučaju KFC” glasnogovornik policije o njemu je rekao sljedeće:

– Policajci su primijetili sumnjivo vozilo koje se kretalo makadamom, a nakon što su sumnjivci ugledali policijsko vozilo, naglo su se okrenuli i pokušali pobjeći. Kada su uhvaćeni, u prtljažniku njihova vozila pronađene su velike količine hrane, prazne vrećice te gotovina.

Na fotografijama koje je policija s nemalim ponosom, kao da je zaplijenila barem kilogram kokaina, objavila na društvenim mrežama, vidi se da su zaplijenili najmanje tri “kante” piletine, 10 porcija salate od kupusa te neodređeni broj porcija pomfrita.

I koliko god sve ovo zvučalo kao scena iz Monty Pythona, ‘mjere’ u Novom Zelandu su vrlo stvarne, a privedene osobe prekršile su vrlo stroge propise o lockdownu zbog čega im prijeti kazna zatvora do 6 mjeseci ili novčana kazna u iznosu do 4000 dolara.

Objava COVID FAŠIZAM NA NEW ZELANDU: Policija se hvali zaplijenom piletine kao da je kila kokaina! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.