Crnogorski predsednik ne bira reči

Extra

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović smatra da su događaji na Cetinju pokazali da je “Crna Gora možda jedina nezavisna država u svetu, jedina država članica Ujedinjenih nacija koja nema svoju Vladu”. Ona je, kako je okarakterisao, “stručna služba jedne kvazi Crkve države Srbije”.

Đukanović je, u obraćanju na lokalnoj izbornoj konferenciji DPS u Nikšiću, optužio Vladu Crne Gore da, kada se našla u navodnoj dilemi da li da zaštiti Prestonicu, za koju tvrdi da je “simbol crnogorskoga slobodarstva i državnoga trajanja”, ili da sledi, kako je nazvao, “agresivni slepi naum Srpske pravoslavne crkve da pokori Cetinje”, ta Vlada je “sve svoje rezerve, uključujući i bojne otrove, stavila na raspolaganje Crkvi Srbije da pokori Cetinje i Crnu Goru”.

On je podsetio da je aktuelna vlast obećala da će osloboditi Crnu Goru, da će ta država biti društvo pravde, društvo vladavine prava, gde će slediti vreme punog ekonomskog prosperiteta, prenosi “Dan”.

Danas smo godinu dana kasnije od tih promena i otprilike pola godine nakon promene vlasti u Nikšiću, videli da su zaista imali ozbiljnu nameru kada su najavili da će nas osloboditi od oslobođenja koje su doneli partizani i antifašisti i to brutalnim atakom na građansku, sekularnu i evropsku Crnu Goru – smatra Ðukanović.

Na kraju obraćanja on je rekao da se prave vrednosti mogu braniti ne samo iz vlasti, nego i iz opozicije.

Izvor: Srbijadanas.com