Vučić ogorčen Đukanovićem: Oduvijek je htio Crnu Goru bez Srba; Tabloidi divljaju: Milo, ustašo!

Extra

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u nedjelju je, tijekom obilaska rekonstruiranog atletskog stadiona i jedne tvornice u Kraljevu, između ostalog reagirao na intervju koji je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dao za subotnji Jutarnji list rekavši da ‘Srbiju napadaju iz Zagreba svakog dana, a da im ništa nismo rekli’.

Izjavio je da je Đukanović, koji je za Jutarnji rekao da Vučić želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca, “sve radio da Crna Gora bude bez Srba” i da su optužbe Đukanovića “odraz njegove podsvijesti”.

– Ja niti želim niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, to je nemoguće niti mi je ikad bio cilj. To je podsvijest, to progovara iz njega ono što on želi – uvijek je želio Crnu Goru bez Srba”, rekao je Vučić u Kraljevu, kako prenosi agencija Beta.

Vučić je rekao da je Đukanović izmišljao Crkvu u Crnoj Gori kako bi rekao da nema Srba i da je crnogorski predsjednik upravo “autoprojekcijom pokazao da je to tako”.

Povodom optužbi crnogorske vlade da se grubo postupalo sa sinom premijera Zdravka Krivokapća prilikom kontrole vozila u kojem je bio, rekao je da “nema što dodati” priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, koje je to negiralo.

– Bio bih užasno razočaran da bilo tko pomisli da može bilo što raditi protiv bilo čije obitelji. Ne da bi to bio samo skandal već bi najgore govorilo o Srbiji. Prihvatio sam objašnjenje MUP-a, svi u hijerarhiji deset puta su ponovili što se dogodilo, naglasio je Vučić.

Kako je rekao, “to se dogodi svakog dana kad vidite oružje u nekom automobilu, posebno onih tablica odakle dolazi najveći broj pripadnika škaljarskog i kavačkog klana”.

Vučić je također rekao da se u hrvatskim medijima vodi kampanja protiv Srbije, ali da se na to neće “odgovarati histerično i nervozno”, niti da će vrijeđati nekog od hrvatskih predstavnika.

Prema njegovim riječima, napad je razultat toga što Srbija jača i prvi put u BDP-u dostiže Hrvatsku, koja kako je dodao, ima “onoliku obalu i turiste”.

Komenirajući pisanje hrvatskih medija da izbora u Srbiji svakako neće biti 10. travnja, on je naveo da nikad neće biti ništa značajno toga datuma u Srbiji jer je na taj dan osnovana “ustaška Nezavisna Država Hrvatska” (NDH).

Kako je naveo, u Hrvatskoj se izgleda “ne stide 10. travnja, valjda se ponose”.

On je rekao da ima potvrdu iz Patrijaršije da je šest Vučića stradalo za vrijeme Drugog svjetskog rata u NDH, kao i imena nekih od onih koji su umiješani u taj zločin.

Vučić je rekao da će danas razgovarati sa srpskim predstavnikom u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom o izgradnji Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, o nizu tema i o njegovom nedavnom susretu s visokim predstavnikom međunarodne zajednice Christianom Schmidtom u Beogradu, prenosi Jutarnji.

Objava Vučić ogorčen Đukanovićem: Oduvijek je htio Crnu Goru bez Srba; Tabloidi divljaju: Milo, ustašo! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.