ČUDITE SE ŠTO VAM BRAKOVI PROPADAJU A NE radite ono glavno

Extra

Dragi muževi, ovo je maleni podsjetnik na to da provjerite kako je vaša žena. Emotivno, duhovno i tjelesno.

Možda je ona i iscrpljena, ali o tome ne razgovara s vama. Vrlo je vjerovatno da niti ona sama to ne prepoznaje. Žene vole ”upijati” stres članova porodice iako nisu oprezne mogu brzo ”izgorjeti”.

Vaša žena je možda toliko sposobna da čak i vi od nje očekujete da će sve obaviti s lakoćom. Ali ona se ne može nositi s takvim tempom. Ona treba vašu podršku. Ne dopustite da ona nosi svijet.

Ne dopustite joj da se premori tako što će pokušati svakome ugoditi. Ovo će je učiniti žalosnom, a kada se stres počne pokazivati svi će osetiti njenu bol. Kada su ljudi pod velikim pritiskom oni su manje ljubazni prema drugima.

Kada osjete kako ne mogu uhvatiti dah, istresti će se na one koji su im najbliži.

Uzmite u obzir potrebe.

Ako ne razmatrate potrebe svoje žene, nemojte biti iznenađeni kada vidite da vam ona ne pokazuje ljubav. Postoji jedna stara izreka: ”povređeni pas grize”. Ako vidite da vam je žena negativna i da brzo eksplodira, možda se muči s time da sve održi zajedno.

Ako se ne može s nečime nositi pokušajte joj olakšati. Ako viče na vas, pokušajte na to gledati sa šireg spektra. Možda je premorena i osjeća se izolovano. Sve je lakše kada se radi u timu. Jeste li vi timski igrač? Može li se pouzdati u vas kad joj treba pomoć? Ako može – BRAVO. Ako ne može, nemojte se žaliti zbog toga što vaš brak ne funkcioniše.

Razgovarajte s njom o njenom rasporedu i vidite postoji li nešto što se može smanjiti. Žene su vrlo dobre u popunjavanju svih pukotina sa stvarima koje rade. One su super-junakinje u obavljanju više stvari odjednom, ali eventualno se premore i izgore. Skinite njen slatki, maleni plašt, zamotajte ga i zaključajte ga u ladicu. Recite joj neka uspori jer brinete za nju i želite da uživa malo mira. Ne mora ”spasiti dan”. Može se odmoriti.

Iako niste njen Spasitelj i premda ne biste trebali nositi taj teret, vi ste tu da je zaštitite. Ne postoji niko drugi ko može ostaviti veći utisak na njezin život. Nemojte propustiti ovu odličnu priliku. Kada volite svoju ženu i ako se brinete za nju, ona će to duboko cijeniti.

Stavljajući nju na prvo mesto graditi ćete intimnost i poverenje s njom. U njoj ćete zapaliti iskru radosti i zahvalnosti. Duboko u sebi ,svi mi želimo nekoga ko će nas voljeti i štititi. Želimo znati da smo važni. I želimo videti da se naš trud ceni. Ovo nam daje nadahnuće da idemo dalje.

Nadahnite je!

Pogledajte u oči svoje žene. Neka u njima bude iskra. Proveravajte s vremena na vreme kako je. Molite za nju. Hodajte pored nje. Budite njen prijatelj, zato što je možda baš to ono što njoj treba. Ako joj lice izgleda namrgođeno to je možda zato što joj malo nedostaje da ”pregori” od svog tog posla.

Svako od nas se treba ponekad tu i tamo zabaviti. To vrijedi i za vašu ženu. Ona nije stvorena kako bi vam bila sluškinja.

U stvari i ona je jednom bila djevojčica. Iako je sada odrasla, u njenom srcu još uvek postoje iste nade i snovi.. Ovo je dragocjeno i preslikava Božju požrtvovnu ljubav. Ali ona uprkos tome treba ”usporiti” i čuti Božji glas. Ona je bila stvorena na Njegovu slavu, ne na vašu.

Žao mi je ako ovo zvuči grubo, ali vrlo je važno da znate prepoznati potrebe vaših žena tako da se one mogu bolje pobrinuti za vaše. Nevjerovatno je kako ovo funkcioniše. Briljantno je. Molite i čuvajte. Gledajte i slušajte. U tom redoslijedu.

Foto: Pixabay

Izvor: zenskikutak.rs