DELIJE POD VELIKOM TENZIJOM: Stiže li na Markanu Ajaksovo dete?

Extra

Juče je odjeknulo da bi Holanđanin sa srpskim korenima Rišairo Živković mogao da obuče dres Crvene zvezde.

On je ugovorom i dalje vezan za kineski Čangčun, sve do decembra, ali navodno kineski klub neće praviti problem da raskine saradnju šest meseci ranije, pa bi u tom slučaju Živković stigao kao slobodan igrač.

Ipak, i pored toga, i dalje je sve otvoreno, šanse da potpiše za Crvenu zvezdu su 50:50, piše 24sedam.

Pregovori će biti vođeni tokom vikenda, a navodno je Zvezdin glavni adut sportski direktor Mitar Mrkela, koji je svojevremeno kao funkcioner u FS Srbije bio u misiju da ubedi Rišaira da zaigra za omladinsku reprezentaciju naše zemlje. Takođe, Mrkela poznaje Rišairovog dedu, što je još jedna veza koja uliva poverenje da će doći do dogovora.

Živković vuče naše korene prek majke Mire, čije nosi i prezime, pošto ga je otac napustio u ranom detinjstvu.

On je svojevremeno bio veliki talenat Groningena, prešao je u Ajaks, ali tamo nije uspeo da se nametne, pa je išao na pozajmice u u Viljem, Utreht, da bi ga potom otkupio Ostende leta 2017. godine. U Kinu je otišao u zimu 2019. u Čangčun, išao je na pozajmicu u Šefild Junajted, potom Gvangžu.

Pregovori sa Zvezdom su i dalje otvoreni, Rišaira greje povratak u Evropu i nastupanje u Ligi Evrope, uz Mrkelu, to su glavni aduti. Nedostaje još samo da se kockice poklope i sa finansijske strane.

sportske.net

The post DELIJE POD VELIKOM TENZIJOM: Stiže li na Markanu Ajaksovo dete? first appeared on Skandalozno.