DJEČAK U KRAPINSKIM TOPLICAMA ĆE BITI IZBAČEN IZ ŠKOLE ZBOG NEPOHAĐANJA NASTAVE?

Extra

Učenik Osnovne škole Krapinske Toplice kojemu roditelji ne daju da nosi masku u školi ni jutros nije na nastavi, već sjedi ispred ulaza sa svojim ocem. Otac Kristijan Gaćina i njegov sin pokušali su i jutros bez zaštitne maske ući u školu, no ni danas im to nije dopušteno.

Zadržali su se potom u kratkom, očito neuspješnom, razgovoru s ravnateljem Samsonom Štiboharom nakon čega su sjeli ispred škole, a pridružila im se jedna prosvjednica.

Na vratima škole su i dalje zaštitari, a u blizini škole su i dvoja policijska vozila. Dvojica policajaca stoje na prilazu školi, a dvojica sjede u automobilu.

Oko 9.30 sati policajci su uručivali neke papire ocu i prosvjednici. Drugi prosvjednici jutros se nisu pojavili pred školom u Krapinskim Toplicama.

Našto prije 10 sati učenik se priključio nastavi, na satu tjelesnog koji se izvodio na otvorenom pa nije morao nositi masku. Otac dječaka tada je napustio prostor škole, a ubrzo se s jednog sastanka vratio i ravnatelj škole.

U razgovoru s novinarima rekao je da pokušava dogovorno riješiti situaciju, ali da nažalost ne uspijeva. Na pitanje postoji li mogućnost da učenik bude isključen iz škole zbog neopravdanih sati, ravnatelj Štibohar kaže kako postoji pravilnik te da će tek vidjeti kako će njegovi roditelji opravdati izostanak s nastave.

Dodaje kako ne zna tko su prosvjednici koji su u Krapinske Toplice dolazili proteklih dana te da misli da se radi o ljudima koji ne žive u tom mjestu.

Objava DJEČAK U KRAPINSKIM TOPLICAMA ĆE BITI IZBAČEN IZ ŠKOLE ZBOG NEPOHAĐANJA NASTAVE? pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.